logo-white

Kulinariske opplevelser i de amerikanske sørstatene

Skalldyr, pulled pork og retter med mais er en stor del av den lokale matkulturen i de amerikanske sørstatene. Hvis du vil sette tennene i de mange kulinariske høydepunktene på din neste roadtrip i USA, kan du for eksempel følge en østersrute i Nord-Carolina, dra på pulled pork-roadtrip i Sør-Carolina eller prøve over 100 år gamle ikoniske retter i henholdsvis Tennessee og Kentucky: «Hot Chicken» og «Hot Brown».

Restauranten i over 100 år gamle Browns Hotel i Louisville, Kentucky (foto: kentuckytourism.com/related.dk)

Østersrute i Nord-Carolina

I Nord-Carolina kan du dra på en rundreise med fokus på østers. Her er det nemlig laget en dedikert østersrute som tar deg med til delstatens ferskeste og saftigste østers. Her er for eksempel anbefalinger til hemmelige kystrestauranter, en lokal østersfarm og stemningsfulle sjømatmarkeder. Ruten er laget av lokale gründere som ønsker å dele sin kjærlighet til østers og støtte lokalsamfunnet.

Les mer om østersruten i Nord-Carolina HER

Østers fra Seabird restaurant i Wilmington, Nord-Carolina (bildekilder: visitnc.com/related.dk)

Spesialøl fra Vest-Virginia

I USA er Vest-Virginia kjent for å være et mekka for ølhunder. Det er flere kvalitetsbryggerier her – inkludert flere familieeide bryggerier som har gått i arv i generasjoner. For eksempel kan du besøke Morgantown Brewing Company i byen Morgantown, som er Vest-Virginias eldste bryggeri. Hver uke lanserer de nye boksøl med lokal kunst på etikettene.

Du kan også besøke det familieeide bryggeriet Short Story Brewing i byen Rivesville, som gir alle ølene sine navn etter litterære klassikere. Bestiller du smaksglassene deres, serveres ølene i resirkulerte kartotekskuffer.

Les mer om ølet fra Vest-Virginia HER

Øl servert i resirkulerte kartotekskuffer ! (bilde: wvtourism.com/related.dk)

Krydret kyllingklassiker i Tennessee

Hvis du besøker Nashville, må du ikke gå glipp av den klassiske Hot Chicken. Retten består av frityrstekt kylling med kraftige krydder, servert på hvitt brød og toppet med sylteagurk. Retten ble først servert for 100 år siden på den kjente restauranten Prince’s Hot Chicken – som fortsatt eksisterer i dag. Retten har imidlertid blitt så populær at den nå serveres på de fleste av byens restauranter, ofte med et kryddernivå som går fra mildt til sterkt.

Les mer om Tennessee HER

Hot, spicy chicken (bildekilder: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

Reis langs BBQ-ruter i Sør-Carolina

Den mest autentiske pulled porken finner du i grillmatens hjemstat Sør-Carolina, hvor pulled pork kan spores tilbake mer enn fem århundrer. På turistrådets nettsider er det en oversikt over ikke mindre enn 220 familievennlige BBQ-restauranter hvor du kan sette tennene i den saftige, langstekte grisen. Det er til og med tre BBQ-ruter her du kan følge: En rute med BBQ-restaurantene i fjellet, en rute langs kysten og en rute med alle de andre.

BBQ-rutene i Sør-Carolina finner du HER

BBQ fra Sør-Carolina (fotokilder: discoversouthcarolina.com/related.dk)

Matmarked med underholdning i Missouri

I hjertet av byen St. Louis i delstaten Missouri ligger mathallen City Foundry STL. Her kan du gå på kulinarisk oppdagelse blant 17 ulike spisesteder og flere lokale spesialiteter. For eksempel kan du prøve kreolske klassikere på 4 Hens Creole Kitchen, som serverer bakt kylling og stekte reker med restaurantens helt spesielle signaturkrydder. På Subdivision Sandwich Co kan du også sette tennene i kreative sandwicher oppkalt etter populære filmer. Prøv for eksempel en «I’m The King Of The World» med roastbiff, kalkun, skinke, bacon og Pepper Jack-ost.

Les mer om Missouri HER

Mathallen City Foundry STL i St. Louis, Missouri (bildekilder: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

100 år gammel populær sandwich i Kentucky

I byen Louisville kan du besøke det 100 år gamle Brown Hotel, kjent for retten «Hot Brown». Hotellet fikk sin plass på den kulinariske scenen på 1920-tallet, da kokken Fred Schmidt bestemte seg for å lage en spesiell frokost for hotellets gjester – en som var mer interessant enn skinke og egg. Resultatet ble en åpen kalkunsandwich med bacon og mornaysaus. Retten ble raskt en hit og serveres fortsatt på hotellet – til stor glede dagens gjester.

Les mer om Kentucky HER

Original “Hot Brown” fra Brown Hotel i Louisville, Kentucky (foto: kentuckytourism.com/related.dk)

Flere reisetips, nyheter og artikler om det sørøstlige USA finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet i sommer (Fotokilde. Fremtind)

Dyrtid: Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

(AI-generert illustrasjon)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(kilde: travelmarket.dk)

Prisfald på flybilletter til oversøiske rejsemål

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker