logo-white

Sjarmerende landsbyer og hvite sandstrender samt majestetiske fjell og klipper

Kommunen Calvià ligger mellom kysten og fjellene på Mallorca. Her finner du alt fra sjarmerende landsbyer og hvite sandstrender til majestetiske fjell og klipper, som sammen kan danne rammen for en herlig ferie ved Middelhavet.

Es Capdella - Fjellandsby - Calvia - Mallorca - Spania
Fra Es Capdellà ved foten av Tramuntanafjellene – rundt seks kilometer fra Peguera. Til Palma er det vel 20 kilometer (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Sjarmerende landsbyer

Calvià er fylt med små sjarmerende landsbyer hvor det er mange gode overnattingsmuligheter, restauranter og aktiviteter. Du kan for eksempel besøke byen Calvià, som deler navn med hele kommunen. Byen er i motsetning til kjente byer som Magaluf og Palmanova mer avslappet og kjent for sin spesielle arkitektoniske stil.

Du kan også ta turen innom landsbyen Es Capdellà, som ligger ved foten av Tramuntana-fjellene. Byen skiller seg ut for sine vakre steinhus, rustikke gårdsrom og arkitekttegnede villaer, hvorav flere har fantastisk panoramautsikt over fjellandskapet. Byen er også et flott utgangspunkt hvis du vil gå tur eller sykle i fjellet.

Son Maties - Strand - Palmanova - Calvia -Mallorca -Spania
Platja de Son Maties i Palmanova (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

De majestetiske Tramuntana-fjellene

Tramuntana-fjellene har de siste årene blitt en av de mest besøkte severdighetene og den viktigste fjellkjeden på Balearene. Derfor er det også et anbefalt besøk på ferien i Calvià. Og her er det god plass til alle, for til sammen har fjellkjeden et areal på 63 084 hektar.

Tramuntana Natural Park, som står på UNESCOs verdensarvliste, er et ypperlig eksempel på hvordan mennesker og natur kan sameksistere uten ødeleggende konsekvenser for naturen. I fjellet får du en kombinasjon av både den lokale kulturarven og vakker natur.

Tramuntanafjellene - Calvia - Mallorca - Balearene - Spania
Tramuntanafjellene er en nærmere åtte mil lang fjellkjede på den nordvestlige siden av Mallorca – fra Andratx og Peguera i sørvest til Pollença i nordvest (pressebilde: visitcalvia.org/related.dk)

Kyster og strender

Totalt er det 34 strender langs Calviàs 54 km lange kystlinje. Kommunen er spesielt kjent for sine mange familievennlige strender med fin sand og grunt badevann, men det finnes også steinete strender hvorfra du kan stupe ut i det krystallklare havet. Og i tillegg er det et vell av flotte resorter, hoteller og flotte spisesteder langs kysten.

Noen av kommunens mest populære strender finner du i byene Ses Illetes, Bendinat, Magaluf, Peguera og Santa Ponça. Strendene ligger tett på hverandre, så du kan prøve flere forskjellige i løpet av ferien. Et annet alternativ er strendene i Palmanova, som er ideelle å besøke hvis du reiser med små barn. Det er mange strandområder med skygge, og de ligger i nærheten av byens mange kafeer, restauranter og hoteller.

Flere relaterte reisetips og artikler finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bådliv i det græske øhav (foto: ©otoerres)

Reiselivsavisa på RadioRiksOslo uke 40 – 2022

Boeing 737-8 - MAX - Flyr Norway - 2022

Nesten 200.000 Flyr-passasjerer i september

SAS Airbus A 330 (otoerres)

SAS Reaches Agreements to Amend the Terms of Existing Aircraft and Equipment Lease Agreements

MS Nordnorge - Hurtigruten - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Hurtigruten Norge ber staten om å sikre støtte til grønn skipsfart

Penger - Valuta - Illustrasjon - Pexels-pixabay)

Gode råd om lån på dagen