logo-white

Ølfestivaler i Flandern

Den lange og sterke tradisjonen med å brygge øl er en kulturarv som belgierne er veldig stolte av. Tradisjonen er så sterk og unik at den til og med står på UNESCOs verdensarvliste. Hvert år feires bryggekulturen på flere ølfestivaler rundt om i landet. Og ølentusiaster fra hele verden ser frem til å bestille en tur til Flandern akkurat i forbindelse med en av festivalene.

Beer Festival - Ølfestival - Antwerpen - Flandern - Belgia
På ølfestival i Flandern (Foto: Visit Flanders)

Her er et utvalg av årets ølfestivaler i Flandern:

9.-10. april Bruges Beer Festival: Brugge har en rekke bryggerier og ølpuber og er et populært reisemål for ølentusiaster fra hele verden. Under festivalen presenterer rundt 100 belgiske bryggerier mer enn 500 øltyper, og mange restauranter tar frem ølinspirerte menyer i løpet av festivalhelgen.

23.-24. april Zythos Beer Festival: Zythos Beer Festival i Leuven, ikke langt fra Brüssel, er en av de største ølsmakingsfestivalene i Europa og eksklusivt tilegnet belgisk øl. Rundt 100 bryggerier serverer ca. 600 forskjellige ølsorter til festivalens 15.000 besøkende.

30. april-1. mai Tour de Geuze: Geuze er en spesiell type belgisk øl og regnes som en form for Lambic, som igjen er et spontant, surt øl. I festivalhelgen åpner regionens Lambic-bryggerier og Geuze-produsenter dørene for publikum, og det er da mulig å gå rundt og besøke flere bryggerier for å lære mer om den spesielle metoden som brukes ved brygging av Lambic-øl.

21.-22. mai Leuven Innovation Beer Festival: Leuven Innovation Beer Festival er en møteplass hvor 16 innovative bryggerier fra hele verden utveksler ideer, starter samarbeid – og viser frem sine unike brygg. Dette er en unik mulighet for besøkende til å smake på unike og innovative øl fra forskjellige deler av verden. Arrangementet finner sted i Velodroom i Leuven.

Les også: Ølkultur og sprøstekt nasjonalrettNye bryggerier i Flandern – På sykkel fra pub til pub i Flandern – Opplev UNESCO-anerkjent belgisk ølkultur i Flandern – De ti beste øl-festivalene i Belgia

Les flere artikler om Flandern HER og  HER  –  Les mer om belgisk øl HER – Les mer om Flandern HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Winter Wondeland: Full vinter i februar 2024. Her tatt under World Cup for herrer i Kvitfjell (Foto: Alpinco)

Europa ser til Norge og Gudbrandsdalen

(pressebilde: visitmalta.com)

Malta tilbyr dykkerforhold i verdensklasse

(bildekilde: Hotels.com)

Hotels.com gir en oversikt over de beste hotellene for å feire Verdens Latterdag

Pool-dekk - Wonder of the Seas - Cruiseskip - RCI - Royal Caribbean

Royal Caribbean tilbyr opplæring til havs

Illustrasjon av hydrogenferjene som skal bygges (Bilde: The Norwegian Ship Design)

Verdens to største hydrogenskip skal bygges i Norge