logo-white

McDonald’s inntar Nord-Norge

McDonald`s kommer til Nord-Norge. Hamburgerkjeden har signert nye restauranter i Tromsø og i Bodø. Målet er å åpne fem til seks nye spisesteder i løpet av de neste årene. – Det kan bety 300 nye arbeidsplasser i regionen, sier administrerende direktør for McDonald’s i Norge, Ann Helen Våge.

Eiendomssjef for McDonald’s i Norge, Liv Siri H. Silseth og administrerende direktør for McDonald’s i Norge, Ann Helen Våge (Fotokilde: McDonalds)

McDonald’s har jobbet intensivt i ett år for å realisere drømmen om Nord-Norge. Nå er de klare for å satse. Først ut er Tromsø, med ambisjon om å åpne verdens nordligste McDonald’s-restaurant før jul.

– Vi gleder oss veldig til å få McDonald’s til Nord-Norge. Det er gøy at interessen er så stor, det merker vi både gjennom henvendelser og i møte med mulige samarbeidspartnere. Nå kan vi stolt si at vi har signert i Tromsø og i Bodø, forteller administrerende direktør for McDonald’s i Norge, Ann Helen Våge.

På jakt etter flere lokasjoner

McDonald’s har som mål å åpne fem til seks restauranter i Nord-Norge i løpet av de neste par årene.

– Lenge har vi hatt et ønske om å utvide, og Nord-Norge har selvfølgelig vært på radaren i flere år, men timingen har ikke vært rett, inntil nå, sier eiendomssjef for McDonald’s i Norge, Liv Siri H. Silseth,

I Tromsø åpner de en sentrumsrestaurant i Storgata med hjelp fra Polaris Eiendom og Tiger Næringsmegling. I Bodø skal McDonald’s inn på kjøpesenteret City Nord, men først i 2025.

– Vi leter fortsatt etter en passende lokasjon for en Drive Thru-restaurant i Tromsø, og er på utkikk etter lokaler blant annet i Narvik, Harstad og Mo i Rana, sier Silseth.

300 nye arbeidsplasser

I dag teller McDonald’s over 5000 medarbeidere i Norge, og er en stor arbeidsplass for unge. For hver ny restaurant de åpner, skaper de ca. 50 nye arbeidsplasser. McDonald’s sin satsing i Nord- Norge kan derfor føre til 300 nye arbeidsplasser. Flere steder samarbeider de også med NAV for å øke andelen unge i arbeid og for å styrke kommunens integreringsarbeid.

– Vi er stolte av å være en viktig arbeidsgiver nasjonalt og lokalt. Mange har McDonald’s som sin første arbeidsgiver, og det er et ansvar vi tar på alvor. Vi gir lederansvar i ung alder, og gjennom vår interne lederskole, McDonald’s Business School, sikrer vi dem nødvendig opplæring og verktøyene som trengs for å være trygg i rollen og kjenne på mestring, sier adm.dir. Ann Helen Våge.

Så snart McDonald’s har nødvendige tillatelser på plass, går de i gang med å rekruttere medarbeidere og ledere.

– Målet er å kunne servere vår første Big Mac i Nord-Norge allerede i desember. Før den tid skal vi ha en grundig rekrutterings- og opplæringsprosess, avslutter Våge.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival

(Foto: Visit Maldives)

Maldivene – en pioner innen bærekraftig turisme

(Foto: RundtomiN)

Åpent skip med Havila Pollux i Stavanger

F.v. Bård Espeland, Head of fleet sales i Harald A. Møller AS, Jørn E. Skjeldrum, Fleet and Insurance Director i Hertz Norge, Trygve Simonsen Adm. dir. i Hertz Norge, og Ulf Tore Hekneby Adm. dir. i Harald A. Møller AS (Bildekilde: Hertz)

Hertz akselerer elbilsatsingen i Norge