logo-white

Kulinarisk måned på karibiske Sint Maarten

Sint Maarten forvandles hvert år i november til en autentisk kulinarisk forlystelsespark. I år fikk november en seriøs start med arrangementet «Fête de la Cuisine». Dette har blitt en årlig tradisjon som startet i 2007, da flere Michelin-kokker kom til øya. I år kom sju fornemme kokker fra USA, Canada og Nederland for å demonstrere kokkeferdighetene sine på et «food/wine pairing event», et 5-retters cocktail- og middagsselskap og et fantastisk strandfestarrangement med lokale kokker.

Sint Maarten Kulinarisk måned - November 2022 - USN
Fra Sint Maarten (Foto: St. Maarten Tourism)

De inviterte kokkene deltok også i sosiale aktiviteter med øyas gastronomistudenter. Sint Maarten Tourist Board og St Hospitality and Trade Association (SHTA) er arrangørene bak «Kulinariske måned», som er annonsert gjennom konseptet St. Maarten Flavors.

Det gir god mening at det er nettopp i november da den franske delen av øya, Saint Martin, feirer «Festival de la Gastronomie’» den 11 – 22 november og «Fête de La Cuisine» på Sint Maarten faller på dagene 6. – 13. november.

Sint Maarten Kulinarisk måned - November 2022 - USN
Kulinariske fristelser på St. Maarten (Foto: St. Maarten Tourism)

Gjennom St. Maarten Flavours-konseptet er det inkludert spesialtilbud til gjester i anledning feiringen av kulinarisk måned. Alt fra smaksprøver og enkeltretter fra 17 USD til fulle tre-retters menyer til 49 USD vil bli introdusert. Overskuddet fra arrangementet skal brukes til å sende en ny generasjon kulinariske talenter fra Sint Maarten for å delta i det prestisjetunge arrangementet «Taste of the Caribbean» i Miami 2023. Dermed er også den kulinariske måned en del av pengeinnsamlingen for å fremme lokale talenter og bevare den høye kulinariske standard på øya.

Det blir ganske tydelig hvor øya får kallenavnet «den kulinariske hovedstaden i Karibia» fra når du opplever det fantastiske utvalget av smakspaletter som vises frem i løpet av november måned på Sint Maarten. Det er en sterk kreolsk/karibisk kulinarisk tradisjon og samtidig er det påvirkning fra Latin- og Sør-Amerika, Europa og stort sett hele verden.

Sint Maarten Kulinarisk måned - November 2022 - USN
Bordet er dekket ! (Foto: St. Maarten Tourism)

Som Wyb Meijer, administrerende direktør for SHTA sier om øya:

– Våre kulinariske tilbud er like bredt representert som befolkningen vår, med så mange utrolige smaker som konkurrerer om vårt neste måltid.”

I tillegg er det kokker fra hele verden på øya, noe som ytterligere bringer noe til bordet.

Møt for eksempel Seema Vaswani fra restauranten Bold Buddha, som er født i Japan, men oppvokst og bodd 15 år i India, og nå har bodd 22 år på Sint Maarten. Hennes blandede bakgrunn har satt sitt preg på rettene hennes, som gjenspeiler hennes personlige reise. Som hun sier:

– Sint Maarten Flavours gjør at jeg kan tilby dere den samme smaker som mine nære venner og familie har nytt i flere tiår”.

Om vi ser på bakgrunnen så er ingen kokker like, og gjennom de mange forskjellige livshistoriene kommer unike og innovative smaker som også kan oppleves på Sint Maarten.

Turistnettsidene til Saint Martin finner du HER

Flere nyheter, artikler og reisetips om Sint Maarten/Saint-Martin finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker

British Airways celebrates 70 years of flying to Chicago (photosource: ba.com)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(AI-generert illustrasjon)

Luftfotografi i hjemmet: En ny dimensjon av kunst og estetikk

Havila Polaris (Foto: Martin Giskegjerde/Oclin - Havila Kystruten)

Erna Solberg blir gudmor når Havila Pollux døpes i Bergen