logo-white

Gatematfestival med macaoisk og Michelin

Dagene 8.-24. november feirer Macao, en time fra Hongkong, Macau Food Festival for 19. gang. Her kan matglade dra på kulinarisk skattejakt blant omtrent 150 forskjellige matboder med asiatiske, europeiske, kinesiske og macaoiske spesialiteter. I underholdningsmetropolen, som er anerkjent av UNESCO for sin gastronomi, finner du også 12 Michelin-anbefalte gatekjøkken og 19 Michelin-restauranter.

Macau Food Festival - Macao - Streetfood - Gatemat
Macau Food Festival (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Matentusiaster som planlegger en tur til Hongkong i november, bør også vurdere å stikke innom den asiatiske underholdningsmetroen Macao, som ligger bare en times kjøretur eller båttur fra Hongkong. Her feires fra 8. til 24. november for 19. gang den årlige Macau Food Festival.

Under festivalen samles matentusiaster fra Macao, Kina og resten av verden på plassen ved Macau Tower, som også har verdens høyeste strikkhopp, for å nyte spesialiteter fra Asia, Europa og Kina i de opptil 150 ulike matbodene.

Macau Food Festival - Macao - Streetfood - Gatemat
Macao har hele 12 Michelin-anbefalte gatekjøkken, samt 19 restauranter med Michelinstjerner (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

I tillegg er det selvfølgelig også mulig å sette tennene i spesialiteter fra Macaos eget tradisjonelle kjøkken, som er en blanding av kinesiske og portugisiske smaker og tilberedningsmetoder.

Programmet for matfestivalen byr også på liveunderholdning og konkurranser.

Macau Food Festival - Macao - Streetfood - Gatemat
Macau Food Festival (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Mulighet for matnerding hele året

I Macao er det generelt godt med muligheter for å utfolde sin indre matnerd og pleie smaksløkene, uansett når du besøker byen.

Macao er en mester i gatemat og har hele 12 Michelin-anbefalte gatekjøkken. Et av de populære gatekjøkkenene er Lei Ka Choi, som serverer tradisjonelle kantonesiske retter i leirskåler, og Ving Kei, som har spesialisert seg på mat med tofu – inkludert tofu-nudler og -desserter.

Macau Food Festival - Macao - Streetfood - Gatemat
Fra en tidligere matfestival i Macao (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Macao er også kjent for sine mange bakerier, hvor du kan kjøpe lokale spesialiteter slik som mandel-småkaker og eggeterter. Det mest ikoniske er Lord Stow’s Bakery, som ble åpnet av engelskmannen Andrew Stow i 1989 og i dag har flere utsalg rundt omkring i Macao.

Les også: Macao: Et eldorado for matglade

Macau Food Festival - Macao - Streetfood - Gatemat - Bakeri
Macao`s mange lokale bakerier frister med en rekke lokale spesialiteter (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

På de under 30 kvadratkilometerne Macao dekker, finner du ikke mindre enn 19 Michelin-restauranter som serverer mat med inspirasjon fra både Asia og Portugal.

Blant disse finner du den 3-stjerners The Eight, som serverer moderne kantonesisk mat, og populære steder med én stjerne som Shinji by Kanesaka, som serverer fantastisk sushi, og The Kitchen, som har spesialisert seg på flammegrillet kjøtt.

Lokale spesialiteter i Macao (Bildekilder: MGTO/Related.dk)

Macao ble i 2017 tatt opp som medlem av UNESCO Creative Cities Network (UCCN) innen gastronomi.

Les mer om Macau Food Festival HER og om Macao HER

Flere saker om Macao finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Bildekilde: NCL.com)

NCL utvider til Sør-Afrika og Namibia

VIVA MOMENTS utenfor Düsseldorf (Foto: ©VIVA Cruises)

VIVA har startet 2023 med vintercruises

Gründerne av Bædi & Børdi: (fv) Linda Skipnes Strand, Aleksander Leines Nordaas og Helen Amundsen Halten (Foto: Bædi & Børdi)

Bædi & Børdi vinner i UNWTOs Awake Tourism Challenge

Søndag 5. februar er det klart for Kom deg ut-dagen igjen! (FOTO: Line Hårklau)

Sparker i gang turåret med Norges største utedag

(Fotokilde: Norwegian air Shuttle)

Hit reiser nordmenn i vinterferien