logo-white

Første Michelinstjerne til Pedersgadå i Stavanger

Sabi Omakase ble åpnet sommeren 2015, ligger mellom “Love Shop” og kebabkiosken, langt inne i Pedersgata på Stavangers østkant. Kokken bestemmer hva du skal spise og det er bare plass til ni eller ti spisegjester. Onsdag den 22. februar 2017 ble den lille restauranten hedret med sin første Michelinstjerne!

Sabi Omakase ligger vegg i vegg med “moderrestauranten” Sabi Sushi som åpnet dørene i 2011 (bilde:©otoerres)

Sabi Omakase er den andre Stavangerrestauranten som hedres med Michelinstjerne. I 2016 fikk Re-NAA i Breitorget sin første, som den første i Norge utenfor Oslo. Totalt 274 restauranter fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, og for aller første gang Island og Færøyene, kom med i 2017-utgaven av den  nordiske MICHELIN-guiden.

Les også: Norsk fjerdeplass i Sushi World Cup (2015)

– Vi er veldig fornøyde over å ha utvidet guiden til de ytre delene av de nordiske landene og å fortsette vår ekspansjon ved inkludere Island og Færøyene, sier Michael Ellis, International Director med ansvar for Michelin-guidene.

Les også: Michelin Nordic Guide 2016: Norden får to nye trestjernersrestauranter og en ny tostjernersrestaurant!

Dørskiltet til Sabi Omakase (bilde: ©otoerres)

– Våre inspektører var begeistret over å oppdage kvaliteten innenfor Reykjaviks kulinariske miljø og å tildele Dill den aller første stjernen på Island. De var også imponert over kokkens bruk av lokale råvarer og tradisjonelle teknikker som røyking og salting på Færøyenes KOKS, som også mottar Michelin-stjerne, sier Michael Ellis.

Les også: Michelinguidens historie

Årets guide inneholder også to nye to-stjerners restauranter: Vollmers i Malmö, Sverige og Henne Kirkeby Kro i Henne, Danmark.

– Det er spennende å tildele to nye to-stjerner i årets MICHELIN-guide. Mats Vollmer, mannen bak den sjarmerende Malmö-restauranten, serverer innovativ og moderne mat. Mens Paul Cunningham i Hennes Kirkeby Kro, lover sublimt velsmakende og klassiske retter som fokuserer på jordbrukslandskapet i omgivelsene rundt restauranten, sier Rebecca Burr, redaktør i MICHELIN guide Nordic Countries 2017. 

Les også: White Guide Nordic 2017 is here! (2016)

I tillegg til sine nye to-stjerner, får Danmark i år fem nye én-stjerners restauranter: 108 i København; Domestic i Aarhus, Ti Trin Ned i Fredericia, på den østlige delen av Jylland, og Slotskøkkenet på Dragsholm Slot i byen Hørve. KOKS på de nylig inkluderte Færøyene tildeles også sin første stjerne.

Les også: Norskfanget tunfisk på Sabi Sushi (2016)

I Sverige får Imouto i Stockholm og Sture i Malmö stjerne. I Norge får én-stjerners RE-NAA selskap av den nye Sabi Omakase, som får én stjerne, noe som betyr at Stavanger nå har to stjernerestauranter.

Les også: Stavanger verdens beste sushiby – To blant de fire beste i Sushi World Cup 2016 (2016)

Michelin lanserte også listen over restauranter som er blitt tildelt prisen Bib Gourmand, en pris som gis av inspektører til bedrifter som tilbyr mat av svært høy kvalitet til en rimelig penge. Prisen er blitt svært populær i både restaurantbransjen og blant besøkende fordi den belønner et godt forberedt, lokalt og rimelig kjøkken. I 2017 ble prisen tildelt Anarki i København, Matur og Drykkur i Reykjavik, og Cirkus på More Bistro og Namu i Malmö. MICHELIN guide Nordic Countries 2017 tildelte totalt 33 restauranter Bib Gourmand.

Les flere nyheter om Michelin Nordic Guide  HER og om Michelinrestauranter HER

Les også: Argentinsk Barcelonastjerne til Gladmat 2015

Roger Asakil Joya kom til Norge som 18 åring og er en av gründerne bak Sabi Sushi som driver en rekke sushirestauranter i Rogaland og Oslo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(bildekilder: visitnc.com/related.dk)

På stjernejakt i det sørlige USA

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara