logo-white

Tilliten til Stortinget svekkes om det ikke ryddes opp i reisereglene

Dagens regelverk er for generelt og inviterer til ukultur. Vi kan ikke ha et system hvor det er den enkelte stortingsrepresentants subjektive vurderinger som avgjør om reisene deres er innenfor eller utenfor, mener Revisorforeningen.

Denne gangen er det FrPs Helge Andre Njåstad som er i søkelyset. NRK har avdekket hvordan FrP-toppen ved flere tilfeller hatt tatt med familien på det som omtales som flotte hoteller rundt om i Norge. Ved å legge inn korte jobbmøter har han fått reisene dekket av Stortinget.

– Dette regelverket kan umulig være godt nok. Det er mulig Njåstad er innenfor Stortingets regelverk, med da er det på tide at stortingsrepresentantene, presidentskapet og administrasjonen setter seg ned og diskuterer om dette er et regelverk man er tjent med, sier adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen.

Tilliten truet om det ikke ryddes opp

Revisorforeningen har tidligere kritisert reiseregningspraksisen ved Stortinget, og Hanstad er oppgitt over at det ikke ryddes opp.

– Dette rokker ved tilliten Stortinget er så avhengig av. De må ha tillit hos folk flest. Når folk hører denne typen historier så spør de seg selvsagt om dette er en fornuftig måte å benytte skattebetalernes penger på, sier Hanstad.

Uklare regler og fravær av eller sterkt mangelfull kontroll, gir grobunn for etablering av kritikkverdig praksis.

– Det går rett og slett ikke an at representantene kan gjøre som man vil, slik jeg oppfatter at man gjør nå, og så si at dette er stortingsrelevant og innenfor regelverket, sier Hanstad.

Stortinget må sette ned foten

Hanstad mener det er grunn til å anta at Njåstad ikke er alene i sin praktisering av regelverket.

– Et uklart regelverk inviterer til slik uheldig praksis, sier Hanstad. Dagens regelverk er for generelt. Slik jeg oppfatter det er det subjektive vurderinger hver representant selv gjør som avgjør om reisene deres er innenfor eller utenfor. Slik går det ikke an å ha det. Det er ingen andre jeg er kjent med som har det på den måten, avslutter Hanstad.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer

Nå blir det merverdiavgift på all netthandel fra utlandet