Stavangers beste sushikokker sikret oljebyen en tredje og en fjerdeplass under årets verdensmesterskap i Tokyo – Sushi World Cup 2016. Gullmedaljen gikk til Brasil, sølvet til Malaysia, mens Vladimir Pak og Roger Asakil Joya fra Stavangerbaserte Sabi Sushi fikk bronsemedalje og fjerdeplass. – Det er kjekt å se at treningen jeg har gjort her nede i Japan og de intense forberedelsene bærer frukter, jeg er utrolig stolt, glad og trøtt. Nå vil jeg bare sove!, sa Vladimir Plak etter konkurransen.
Sushi VM (Sushi World Cup) gikk over to dager i Tokyo. Første dag sto Edomae (tradisjonell sushi) på programmet . De 20 beste fra dag én gikk videre til finalen dagen etter.
Her kom Vladimir Pak fra Sabi Sushi Hinna på en 3. plass, med Roger Asakil Joya fra Sabi Omakase endte på 4. plassen. Asakil Joya er også medeier i Sabi Sushi.
Les også:
-
Sabi Omakase kåret til “Årets Restaurant i Norden”
-
Første Michelinstjerne til Pedersgadå i Stavanger
-
Sabi Sushi med 2. og 4. plass i VM for sushikokker (etter første dag av Sushi World Cup 2016)
- Norsk fjerdeplass i Sushi World Cup (2015)
Jevnt og tett i toppen
– Dette er en bekreftelse på det utrolige høye nivået vi har, 3. og 4. plass i verden er bare et helt utrolig resultat, fortalte Sabi-sjef Njål Gaute Solland på telefon fra Japan.
Vladimir Plak ble nummer to i Edomae, og kom på 4. plass på den kreative del, noe som totalt gav en tredje plass.
Roger A. Joya fikk en 4. plass i Edomaedelen og ble nr. to den kreative delen, noe som gav en 4. plass totalt.
– Nå er vi så stolte, og dette skal feires, sa Njål Gaute Solland etter konkurransen.
Les også: Faktaboks VM i sushi
Les flere nyheter om sushikokker HER