logo-white

Europeisk bobil-konsept til Norge

I sommer kan Nordmenn kan i sommer for første gang benytte seg av et bobilkonsept som har eksistert i Europa i 30 år. Gründerne bak Nortrip forteller om en enorm pågang siden lanseringen 1. juli.

50 000 norske bobileiere skal i disse dager ut på Norgesferie, og det meldes allerede om kaos. For eksempel kunne Sunnmørsposten melde om at i løpet av 45 minutter måtte hele 40 bobiler vises bort fra Ålesund sentrum på grunn av plassmangel.

Nortrips bobil-konsept kan for sommermånedene 2021 tilby 4 500 overnattingsdøgn, noe som kan lette på trykket som for tiden merkes i Norge.

Opplevelser og gratis bobilparkering

Nortrips bobil-konsept går ut på at de presenterer et nettverk av verter som tilbyr unike opplevelser, produkter og tjenester i en reiseguide. Når man som bobileier kjøper denne reiseguiden, følger det med et medlemskap.

Med Nortrip-medlemskapet kan man parkere bobilen gratis i inntil 24 timer hos alle vertene i reiseguiden. Siden 90-tallet har dette konseptet eksistert i Frankrike (France Passion), og det har siden funnet veien til flere andre europeiske land, senest Danmark i 2018 under navnet Pintrip.

Overmodent norsk marked

Norge er overmodent for et slikt type konsept av flere grunner. Den ene er det nevnte trykket på bobilparkeringer, men en annen, og kanskje vel så viktig, er vertenes inntjeningspotensiale.

Hovedvekten av vertene er gårder, og det har vært mange mediasaker om bønder og gårder med tilleggsnæringer. Dette bobil-konseptet bidrar til å trekke flere besøkende til disse stedene og vil dermed bidra til en styrket økonomi for vertene.

Nortrip-vertene

I Nortrips pilot-sesong presenteres 30 utvalgte verter innen forskjellige segmenter. I tillegg til lokale gårder og gårdsutsalg, har Nortrip verter i kategoriene bakeri, ysteri, alpakkagård, huskygård, fjellseter, samt sideri og bryggeri.

Norges ledende håndverksbryggeri, Nøgne Ø, som også er rangert blant verdens 60 beste bryggerier, ble nylig Nortrip-vert for å kunne tiltrekke seg flere kunder.

Nortrip-guiden

Gründerne forteller at hovedproduktet er en reiseguide som de har døpt Nortrip-guiden. Ved kjøp av denne reiseguiden følger et medlemskap som varer til mars påfølgende år, og med dette medlemskapet kan bobilferierende parkere gratis i inntil 24 timer hos alle Nortrip-vertene.

Nortrip-guiden selges for tiden for kr 199,- på Nortrips hjemmesider.

Gratis å være vert

Nortrip jobber iherdig med verts-rekruttering for å bygge et større nettverk av verter.

– Vårt mål er å raskt kunne presentere like mange verter som danske Pintrip (300) i Nortrip-guiden, forteller daglig leder Patrik Alesand.

– Norge er jo en del mer variert enn Danmark, så vi har tro på at vi skal klare å bygge et stort og variert nettverk av Nortrip-verter.”

Han oppfordrer avslutningsvis alle som driver en lokal bedrift med unike tjenester eller opplevelser til å ta kontakt med Nortrip.

– Det koster ingenting å være Nortrip-vert! Det eneste som kreves, er at verten stiller én til tre parkeringsplasser til disposisjon for Nortripperne. Man trenger ikke engang tilby fasiliteter som strøm, vann eller trådløst internett”.

Les mer om Nortrip HER (ekstern lenke)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Klarna Norge)

Nordmenn mest reiseglade i påsken: Færre vil spare på reise

(Foto: St. Maarten Tourism)

Årets karneval på St. Maarten

Svanemerket har helhetlige krav til hotell, og tar hensyn til både klima, naturmangfold, kjemikalier og sirkulær økonomi (Foto: Werner Anderson)

Reiselivsnæringen må tenke helhetlig på bærekraft

FRS Baltic snabbkatamaran Skåne Jet (Bildkälla: FRS Baltic/Visit Trelleborg)

Snabbgående katamaran stärker Trelleborgs position som porten till Skandinavien

MSC World America vil skape en iøynefallende silhuett mot Miamis skyline med sin karakteristiske vertikale baug og Y-formet akter hvor det imponerende utendørsområdet World Promenade strekker seg. Det nye World Class-skipet vil spenne over 22 dekk, være mer enn 47 meter bredt, inneha 2 626 lugarer, inneholde mer enn 40 000 m2 offentlige areal, og tilby førsteklasses moderne funksjoner og fasiliteter (Fotokilde: MSC Cruises)

MSC World America – et av verdens mest moderne LNG-skip