logo-white

Estlands beste restauranter ifølge MICHELIN-guiden 2023

MICHELIN-guiden er kommet tilbake til Estland! Etter å ha blitt besøkt av anonyme inspektører har 34 estiske restauranter fått plass i MICHELIN-guiden for 2023.

Fra NOA Chefs Hall i Tallinn (Foto: Visit Estonia)

Restauranten 180° by Matthias Diether fikk iår enda en MICHELIN-stjerne, noe som gjør den til den første estiske restauranten med to stjerner. NOA Chef’s Hall beholdt sin stjerne, Soo fikk en grønn stjerne og Tuljak ble gitt en Bib Gourmand.

To av restaurantene fra MICHELIN-guiden 2023

Du finner den stilfulle Restaurant 180° by Matthias Diether, som har fått navn etter 180- gradersutsikten fra det u-formede åpne kjøkkenet, i et moderne bygg i vannkanten utenfor sentrum i hovedstaden Tallinn. Etter drikke og snacks i den futuristiske baren kan gjestene velge mellom en fireretters smaksmeny, «Flavours of 180 Degrees», eller en seksretters smaksmeny, «Matthias’ Inspiration». Alt kommer med et valg mellom tre medfølgende drikker: to vinbaserte og én uten alkohol.

Matthias, opprinnelig fra sør i Tyskland, fikk sin første MICHELIN-stjerne med restauranten First Floor i Berlin. I 180° bygger han videre på den erfaringen med en rekke unike og ambisiøse retter. Ambisiøse, visuelt imponerende retter er signaturen hans, og hans moderne kreasjoner er en parademarsj av smaks- og teksturkontraster, samtidig som hver lille detalj er på plass.

I samme praktfulle moderne bygg som restauranten NOA finner man stilfulle NOA Chef’s Hall. Her kan gjestene starte kvelden med en aperitiff servert i en romantisk bar med en fantastisk utsikt over Tallinn-bukta og Finskebukta utenfor. Det åpne kjøkkenet er hjertet av restauranten, og den åpne ilden skaper en lun stemning.

Luksusingredienser står i sentrum og hentes inn fra hele verden, alt etter som hva som er best, enten det er kamskjell fra Norge eller hummer fra Canada, men råvarer plukket og konservert lokalt spiller også en rolle.

Den kreative sjurettersmenyen, utarbeidet av kokkene Roman Sidorov og Tõnis Siigur, fanger interessen fra første bit med komplekse og meget originale retter fulle av smaker og teksturer som utfyller hverandre. Velg mellom to nøye utvalgte sett med viner til måltidet, og dra nytte av ekspertråd fra sommelieren.

Les også: Estland: To restauranter belønnes med Michelin-stjerner (juni 2022)

Du kan lese om restaurantene som mottok en MICHELIN Bib Gourmand, en grønn MICHELINstjerne og andre restauranter inkludert i MICHELIN-guiden for 2023 HER

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER, HER og HER

Restaurant 180° by Matthias Diether (Foto: Lauri Laan)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet i sommer (Fotokilde. Fremtind)

Dyrtid: Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

(AI-generert illustrasjon)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(kilde: travelmarket.dk)

Prisfald på flybilletter til oversøiske rejsemål

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker