logo-white

Estland: To restauranter belønnes med Michelin-stjerner

To restauranter fikk hver sin ettertraktede Michelin-stjerne, mens 31 andre fikk plass i Estlands – og Baltikums første, Michelin-guide som ble presentert denne uken.

Michelinguiden - Estland - Baltikum - Mai 2022
Michelinguidens internasjonale direktør, Gwendal Poullennec (til v i dress), sammen med nyutnevnte estiske Michelinstjerner (Foto: Rene Lutterus)

Dette er Michelin-guidens første besøk til Estland og også første besøk til de baltiske landene, og følgende to restauranter er funnet verdige til én MICHELIN-stjerne hver:

NOA Chef’s Hall i Tallinn: I samme praktfulle moderne bygg som restauranten NOA finner man stilfulle NOA Chef’s Hall. Her kan gjestene starte kvelden med en aperitiff servert i en romantisk bar med en fantastisk utsikt over Tallinn-bukta og Finskebukta utenfor.

Den kreative syvrettersmenyen, utarbeidet av kokkene Roman Sidorov og Tõnis Siigur, fanger interessen fra første bit med komplekse og meget originale retter fulle av smaker og teksturer som utfyller hverandre. Det hele har også et innslag av teater, hvor rettene bringes til bordet og forklares i detalj av kokkene selv.

180° by Matthias Diether i Tallinn: Du finner denne stilfulle restauranten, som har fått navn etter 180-gradersutsikten fra det u-formede åpne kjøkkenet, i et moderne bygg i vannkanten utenfor sentrum. Etter drikke og snacks i den futuristiske baren kan gjestene velge mellom en fireretters smaksmeny, Flavours of 180 Degrees, eller en seksretters smaksmeny, Matthias’ Inspiration.

Ambisiøse, visuelt imponerende retter er signaturen til den erfarne tyske kokken Matthias Diether, og hans moderne kreasjoner er en parademarsj av smaks- og teksturkontraster, samtidig som hver lille detalj er på plass. Den hyggelige og engasjerte betjeningen bidrar til den avslappede atmosfæren.

Middag i kornåkeren - Estland - Baltikum - Michelinguiden
Det er servert i kornåkeren ! (Foto: Kerli Sosi)

Bib-ene

Michelin-guidens Bib Gourmand tildeles restauranter som tilbyr god kvalitet til en rimelig pris. Det skal være enkel, men fremragende kokekunst til under EUR 40.

Piknik - Viljandi - Estland - Michelinguiden
Piknik i landskapet rundt Viljandi i det sydlige Estland (Foto: Rivo Veber)
  • NOA i Tallinn: I denne restauranten, med sin fantastiske utsikt over byen og havet, er det nyfanget fisk rett fra havet som spiller hovedrollen. Det koselige rommet er utsmykket med naturmaterialer og badet i lys fra panoramavinduene, og de sesongbaserte, moderne menyene har noe for alle.
  • Härg i Tallinn: Dette travle, summende brasseriet er åpent hele dagen og kjennetegnes av sine steinvegger, synlige røropplegg og slående lysekroner i kobber. Restauranten tilbyr rimelig prisede moderne retter med fokus på grillmat, og da spesielt biffer. Restaurantens signaturrett, «the Dirty Steak», er en entrecote tilberedt på kullgrillen. Bakgården er meget populær.
  • Fellin i Viljandi: Du føler deg fort velkommen i denne kafe-bistroen i en rød mursteinsbygning i utkanten av gamlebyen. Den flislagte baren og avslappede stemningen gir det hele en bohemaktig atmosfære. De møysommelig tilberedte tradisjonelle europeiske rettene formelig strutter av ferske smaker.
  • Lore Bistroo i Tallinn: Denne moderne bistroen holder til i et grotteaktig varelager med utsikt over Noblessner-havnen. Stålbjelker, taljer og betongstolper setter scenen, og det åpne kjøkkenet gir sitt bidrag til den summende atmosfæren. De stilsikre rettene er laget for å deles og er inspirert av eierens reiser
  • Mantel ja Korsten i Tallinn: Med sitt liggende trepanel ser dette huset, hvis navn betyr «peishylle og pipe», virkelig ut som om det hører hjemme på et postkort. En peis og peishylle i grønne fliser er sentrum i et rom fylt med friske farger og djerve designløsninger. De middelhavsinspirerte rettene har følge av nøye utvalgte viner, med et fokus på organiske og biodynamiske produsenter.

Mottakere av Michelins grønne stjerne

Michelins grønne stjerne er en utmerkelse til foregangsrestauranter som aktivt fremmer bærekraftig kokkekunst.

Enten det er gjennom sitt fokus på kortreiste råvarer, redusere restaurantens miljøfotavtrykk og matavfall, dyrke egne grønnsaker og urter eller formidle en mer økologisk ansvarlig gastronomisk visjon til sine gjester, så er dette restauranter som er virkelige forbilder for både gourmeter og restauratører.

Alle restaurantene i MICHELIN Guide Estonia 2022 vil være tilgjengelige på MICHELIN-guidens nettsted www.guide.michelin.com og på MICHELIN Guide-appen, som kan lastes ned gratis på iOS og Android, og der brukere kan lete etter restauranter etter beliggenhet, mattype eller tilleggsfunksjoner.

Les flere nyheter og artikler om Michelinguiden HER

Michelinguiden - Estland - Baltikum - Mai 2022
Fra tidenes første Michelinutdeling i Estland og Baltikum (Foto: Rene Lutterus)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker

British Airways celebrates 70 years of flying to Chicago (photosource: ba.com)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(AI-generert illustrasjon)

Luftfotografi i hjemmet: En ny dimensjon av kunst og estetikk

Havila Polaris (Foto: Martin Giskegjerde/Oclin - Havila Kystruten)

Erna Solberg blir gudmor når Havila Pollux døpes i Bergen