logo-white

Norskfanget tunfisk på Sabi Sushi

Sushikjeden Sabi Sushi kunne i mars 2016 by på norskfanget tunfisk i sine restauranter. Tunfiskene – to makrellstørjer på henholdsvis 170 og 200 kilo, ble fanget av en tråler utenfor Egersund.

Åtte mann brukte 3.5 timer på å sløye de to makrellstørjene som inneholdt nok mat til 10.000 sushiretter ! (foto: Sabi Sushi)

Norge var frem til rundt 1970 en stor eksportør av makrellstørje og annen tunfisk. Fangstene kunne komme opp i 15.000 tonn årlig frem til fiskearten forsvant fra norskekysten midt på 70 og 80-tallet.

Nå er den på vei tilbake igjen og i mars 2016 kunne Sabi Sushi tilby kortreist og norskfanget tunfisk !

Sabi Sushi`s restauranter kunne by gjestene på norskfanget tunfisk (foto: Sabi Sushi)

Relaterte nyheter og artikler:

Les flere nyheter og artikler om sushirestauranter HER 

Flere bilder:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Dfly.no)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo Kristi Himmelfartsdag – torsdag 9. mai 2024

(Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Kim Kallåk-Ertsås blir ny hotelldirektør ved Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord fra 1. juni (Fototkilder: Clarion/Strawberry)

Lokal hotelier hentes til Clarion Collection Hotel Atlantic i Sandefjord

(fotokilde: africa tours / pexels)

Book en drømmeferie til Namibia: En eksotisk rejsedestination, du sent vil glemme

(Fotokilde: Air France KLM)

Air France og KLM: Lojalitetsprogrammet Flying Blue, lanserer en unik statusmatch i Norge