logo-white

Great River Road National Scenic Byway i Arkansas

Ruten Great River Road er en del av National Scenic Byway, som blant annet går gjennom Arkansas Den ble i 2021 tildelt den såkalte All-American Road-statusen.

Arkansas Great River Road - Arkansas - USA
Amerikas største smeltevannsslette på Great River Road National Scenic Byway i Arkansas (bildekilder: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

All-American Road er en tittel som kun utvalgte ruter tildeles og som forutsetter at ruten er en destinasjon i seg selv. I Arkansas krysser ruten landets største smeltevannsslette, Crowley’s Ridge.

Her kan du se hvordan den mektige elven har vært med på å forme landskapet og menneske- og dyrelivet rundt den. I dag dyrkes det blant annet soyabønner, ris, bomull og hvete i den frodige jorda.

På ruten passerer du også St. Francis National Forest, som er kjent for sin flora og fauna, og ved Crowley’s Ridge i byen Marianna er det gode områder for camping og fiske.

Les mer om Great River Road / National Scenic Byway / All-American Road gjennom Arkansas HER og HER

Les også: Fantastisk natur og aktiv ferie i ArkansasFotturer, kajakk og dyreliv i ArkansasLær om hjemmebrent – moonshine – i Arkansas

Les flere tips om bilferie og roadtrips HER

Flere reisetips, nyheter og artikler om det sørøstlige USA finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hele luftfartsindustrien står overfor en spennende og nødvendig transformasjon. Rundt 2035 vil såkalte nullutslippsfly med en kapasitet på rundt 75 seter begynne å komme ut på markedet, drevet av for eksempel elektrisitet og hydrogen (Fotokilde: Air France KLM)

KLM vinner pris for «Årets strategiske investering» innen bærekraft

(Foto: Jessica Claren)

20 kulinariske nyheter på svenskekysten

(Foto: Saudi Tourism Authority)

Reisetips: AIUla i Saudi-Arabia

Den nye ruteåbning vækker smil hos repræsentanter fra både airBaltic og Billund Lufthavn (Foto: Billund Airport)

airBaltic udvider i Billund Lufthavn med rute til Tallinn

The Fjords DA har motteke fleire prisar for sine tre innovative fartøy i Vision-klassen. To av desse går på Nærøyfjorden, medan det tredje fartøyet opererer i Oslofjorden. Selskapet har i tillegg aktivitet med fleire båtar i Geiranger og Hardanger (Foto: Sverre Hjørnevik)

Norway’s Best Group blir eineeigar i The Fjords