logo-white

Spania rangert som Europas viktigste kongressdestinasjon

Etter to års fravær er endelig Den Internasjonale Kongress og Konvensjon Foreningen (ICCA) tilbake med sin årlige rangering over verdens viktigste kongressdestinasjoner, segmentert etter land og by og med utgangspunkt i antall arrangerte internasjonale, roterende kongresser.

Barcelona topper den globale listen over når antall kongressdeltakere. Byen rangeres på fjerde plass blant verdens største kongressbyer, mens Madrid er nummer seks. Spania er det eneste landet med to byer på den globale topp 10- listen (Foto: Turisme de Barcelona)

ICCA-rangeringen er som Nasdaq for kongressbransjen og den mest fulgte metrikken for internasjonal kongressaktivitet av land og byer på verdensbasis.

I 2022 ble det ifølge ICCA arrangert 10 500 møter internasjonalt, hvorav 9000 av disse ble gjennomført ansikt til ansikt.

På topp fem på denne listen, som vurderer hele 94 nasjoner totalt, troner USA med 690 fysiske møter i 2022. USA etterfølges av fire europeiske land og av disse ligger Spania øverst.

I løpet av 2022 ble det avholdt intet mindre enn 528 møter på internasjonalt nivå i Spania. Landet viser med dette at de er tilbake for fullt etter pandemiens lammende år, og har fra 2019 klatret fra femteplass til altså nå en andreplass på verdensbasis samt en førsteplass i Europa.

Og hvilke spanske byer er så de mest populære? Det er ikke overraskende at de to største byene i Spania er populære; Barcelona rangeres på fjerde plass og Madrid på sjette og Spania er det eneste landet som har to byer med på topp 10-listen. Tar man utgangspunkt i antall kongressdeltakere, topper Barcelona hele listen! Den tredje spanske destinasjoner er Valencia på 36-plass, etterfulgt av Sevilla på 49. plass.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana

(bildekilde: ticket)

En usikker verdenssituasjon styrer valg av reisemål

(Fotokilde: Amadeus)

Syv trender som vil løfte forretningsreisene i 2024

(fotokilde: BZ)

En guide til en bekymringsfri reise med baby

(Foto: Øystein Løwer Avinor)

Passasjertala vaks kraftig utanlands, men gjekk tilbake innanlands i mars