logo-white

Oviedo kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024

Oviedo i Asturias blir Spanias neste Gastronomihovedstad. Dette ble nylig besluttet av det Spanske Journalistforbundet, som i samarbeid med den spanske hotellbransjeforbundet hvert år kårer en ny, spansk gastronomihovedstad. Målet med dette initiativet er å fremme gastronomi som en av de viktigste turistattraksjonene i Spania.

Tradisjonell spansk bodega med både vin, oster og sekkepipemusikk ! (Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo, som ligger i regionen Asturias, i nord- Spania, har søkt hele tre ganger om denne gjeve tittelen. Nå jubler hotel- og restaurantbransjen i Oviedo og gleder seg til å ta fatt på denne prestigetunge feiringen som starter allerede 1.januar.

Juryen fremhevet særlig den asturiske gastronomiens rikdom, som kan smakes i all sin prakt i nettopp Oviedo.

Oviedo og Asturias er spesielt kjent for sin produksjon av la fabada (bønnegryte), cideren, el cachopo, sjømaten og ikke minst osten. I osteparadiset Asturias produseres det faktisk flest ostetyper i hele Europa! Den mest kjente er nok blåmuggosten Cabrales.

Cabrales er den meste kjente osten fra Oviedo og Asturias (Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo har et helt år foran seg fullt av aktiviteter der gastronomi og turisme vil være de virkelige hovedpersonene, og akkurat i det året da høyhastighetstoget vil forbedre forbindelsen med resten av landet.

Høyhastighetslinjen mellom Madrid og Oviedo ble innviet 30.november og forkorter reisetiden mellom de to byene med mer enn én time. Dette gjør det mulig å fly direkte til Madrid fra Oslo for så å reise videre med toget og ankomme på litt over tre timer.

Gjennom hele 2024 vil det bli arrangert populære arrangementer, sektorkongresser, gastronomiske dager, møter og mange andre arrangementer som vil bli offentliggjort i nær fremtid. Dette er et insentiv som vil øke de allerede gode turisttallene som byen har oppnådd de siste årene.

Oviedo ligger i det nordlige Spania – rundt 30 kilometer syd for Gijon og Biskayabukta. Til hovedstaen Madrid er det rundt 450 kilometer.

Tidligere vinnere har vært Logroño (2012), Burgos (2013), Vitoria (2014), Cáceres (2015), Toledo (2016), Huelva (2017), León (2018), Almería (2019), Murcia (2020/21), Sanlúcar de Barrameda (2022) og Cuenca (2023).

Les mer om Oviedo HER og om Asturias HER

Flere nyheter og reisetips om Spania finner du HER

Her gjelder det å være stø på labben ! (Foto: Spanias Turistkontor)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM - Embraer 190 - Billund

Passasjernedgang og fraktøkning i Billund lufthavn

(Foto: ©Clément Louineau)

Jeans-merke med eget boutiquehotell på St Martin

Havila Capella - Kystruten Bergen - Kirkenes - Cartagena - November 2021

Havila Kystruten styrker ledelsen

Alpine Craft Festial i Hochkönig, SalzburgerLand (Foto: Hochkoenig Tourismus)

Gastronomi på hög nivå i skidparadiset SalzburgerLand

- Rentebærende kredittkortgjeld utgjør nå 42,9 mrd. og har steget jevnt de siste månedene. Dette gir grunn til bekymring siden dette er kreditter med en veldig høy rente, sier Svein Ove Karstensen daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon (Foto: Shutterstock)

Rentebærende kredittkortgjeld har økt med 0.7 milliarder