logo-white

Måltider til under femtilappen

Blant matelskere er Dubai kjent som en kulinarisk smeltedigel hvor du kan få alt fra den fineste japanske sushi, autentisk indisk og tradisjonell thaimat til klassisk italiensk, feit amerikansk mat og eksperimentelle fusjonsretter. Men få vet at Dubai også byr på et stort utvalg av restauranter og kafeer med mat fra Midtøsten – og til og med flere rimelige steder.

Ravi Pakistani restaurant - Dubai - UAE
Ravi Pakistani restaurant er til tross for sitt beskjedne utseende blitt en institusjon i Dubai’s restaurantverden (foto: visitdubai.com/related.dk)

Her skal du få tips om ni Dubai-restauranter der du kan fylle magen for maksimalt 46 kroner (20 AED).

#1 Falafel-sandwich på Operation Falafel – 12 AED

Operation Falafel ble grunnlagt i Dubai, men finnes i dag flere steder i De forente arabiske emirater. Her finner du velsmakende arabisk mat med en moderne vri. Signatur-sandwichen med hummus, sylteagurk, fersk mynte, tomater, sitronskall og tahini, servert i et nybakt pitabrød eller et klassisk arabisk flatbrød, fås for bare 12 AED (ca. 27 kroner).

#2 Samosa hos Chaat Bazaar – 10 AED

Hvis du elsker indisk gatemat, vil du elske Chaat Bazaar, som serverer vegetarisk indisk-inspirert snacks og appetittvekkende desserter. En samosa chaat fylt med varmende krydder er tilgjengelig for 10 AED (ca. 23 kroner).

#3 Innbakt terte med klassisk Dubai-krydder – 15 AED

Krydderet za’atar har røtter både i Midtøstens og Middelhavets kjøkken og er et av Dubais signaturkrydder. Hos bakeriet Mama’esh får du en fatayer – en slags innbakt terte – med ost og za’atar for bare 15 AED (ca. 34 kroner).

#4 Tradisjonell pakistansk risrett – 14 AED

Hos Ravi serveres det tradisjonell komfortmat fra India og Pakistan. Blant favorittene på menyen er byriani, en tradisjonell pakistansk rett med stekt ris, grønnsaker, kjøtt og yoghurt. Her får du byriani med kylling til 14 AED (ca. 33 kroner).

#5 Libanesisk shawarma – 9 AED

Al Mallah’s har siden 1979 servert tradisjonell libanesisk mat til Dubais innbyggere. For bare 9 AED (ca. 20 kroner) får du en krydret, smakfull kyllingshawarma. Restauranten i Satwa er et flott sted å nyte maten mens verden går sin gang utenfor. Besøket på restauranten kan også kombineres med sightseeing på 2nd December Street, hvor det er flere imponerende veggmalerier.

Gatemat - lokalmat - Dubai - 2021
Regag er en gammel tradisjonell rett fra Emiratene (foto: visitdubai.com/related.dk)

#6 Tradisjonelle desserter – 15 AED

Firas Sweets lager klassiske arabiske desserter og snacks som kan tilfredsstille selv det største søtsuget. Hvis du vil prøve en skikkelig spesialitet, kan du kjøpe desserten kunafa nabulsi, som er laget av deig, sirup og ost – ofte toppet med pistasjnøtter. Ett stykke koster 15 AED (ca. 34 kroner).

#7 Oman-sandwich med potetgull – 14 AED

Hos HumYum finner du et stort utvalg klassiske emiratiske spesialiteter, for eksempel regag, som er et tradisjonelt og veldig tynt flatbrød. Prøv det for eksempel med Chips Oman (et spesielt potetgull) og ost til 14 AED (cirka 33 kroner). For å gjøre måltidet komplett kan du skylle det ned med en kopp karak; en tradisjonell søt te som koster 5 AED (ca. 11 kroner) for en kopp.

#8 Toast med chiliost på sjarmerende kunstkino – 20 AED

Project Chaiwala er i Dubai spesielt kjent for sin chai-te, som tilberedes og serveres på en veldig spesiell måte. Men stedet lager også mat med fokus på gode råvarer og deilige smaker. Blant signaturrettene er en klassisk toast med chiliost som koster 20 AED (cirka 48 kroner). Project Chaiwala ligger ved den eksperimentelle kinoen Cinema Akil i det kreative området Alserkal Avenue.

#9 Omelett ala indisk gatemat – 17 AED

Den vegetariske restauranten Raju Omlet serverer indisk gatemat som er preget av egg og te. Her kan du spise frokost hele dagen. Prøv for eksempel omeletten kejriwal, som er en blanding av stekte egg, ost og sopp, delikat krydret og servert med varmt brød til den fine summen 17 AED (ca. 39 kroner).

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Allt på Sjön - Båtmesse - Gustavsberg - Stockholm - Sverige

Sweboats flytande båtmässor är tillbaka

Velkommen ombord - Vannmelom - Celebrity Solstice - Cruiseskip

Få vinterferien i hus – spar over 60 prosent på cruise

Familie - Båt - Kihnu - Pärnu fylke - Rigabukten - Estland

Øyhopping i Estland

Premiere - Oslo - London New York - Norse Atlantic Airways - august 2022

Norse med premiere på Oslo – London – New York

Aurlandsdalen - Sogn og Fjordane - Vestland - DNT

Nordmenns nye turfavoritter