logo-white

Katalonia : Verdensregionen for Gastronomi i 2025

Katalonia vil være Verdensregionen for Gastronomi i 2025. Den vil dermed bli den første europeiske regionen som mottar denne utmerkelsen.

Denne anerkjennelsen bekrefter konsolideringen av en innovativ og regenerativ turismemodell, der Katalonias gastronomiske revolusjon har gått utover restauranter og har åpnet dørene for å oppdage regionen og den lokale og unike matproduksjonen.

Verdensregionen for Gastronomi er en initiativ fremmet av International Institute of Gastronomy, Culture, Arts, and Tourism (IGCAT). Utmerkelsen har som mål å fremheve og fremme de regionene som aktivt bidrar til å forbedre livskvaliteten til innbyggerne ved å verdsette ulike matkulturer, helse- og bærekraftsutdanning og gastronomisk innovasjon. Det er en pris som gir troverdighet til regionene, ettersom den tildeles av en uavhengig og internasjonal jury bestående av eksperter fra ulike felt, som turisme, kultur, gjestfrihet og jordbruk.

I mai 2023 besøkte en internasjonal jury ulike mat- og turismeerfaringer for å få førstehåndserfaring med kandidaturets potensial.

Juryen verdsatte, blant annet, dedikasjonen og professionaliteten til menneskene i sektoren og deres forpliktelse til kontinuerlig framgang. På den annen side mente de at få steder kunne sammenlignes med Katalonia på grunn av sitt førsteklasses kjøkken, der fusjonen av smaker og den eksepsjonelle naturen til råvarene tillater en unik opplevelse. Til slutt fremhevet de at landskapene er et vitnesbyrd om de katalanske regionenes forpliktelse til kvalitet, bærekraft, tradisjon og innovasjon.

Nye initiativer for å posisjonere Katalonia som et mat- og vinreferansepunkt

Takket være denne utmerkelsen vil flere initiativer bli fremmet for å posisjonere Katalonia som et verdensomspennende mat- og vinreferansepunkt. Den internasjonale Verdensregionen for Gastronomi-uka, som vil finne sted i de største byene og landene med en katalansk delegasjon fra regjeringen, er en av initiativene. Den vil inkludere ulike arrangementer, som promotering på markeder og restauranter, vinsmaking, kulturelle kvelder, debatter, mat- og vinopplevelser, kokkeutvekslinger, osv.

En annen høydepunkt vil være feiringen av Àpat Catalunya, en populær middag som holdes på noen gater og emblematiske offentlige steder i Barcelona, der de mest ikoniske rettene og oppskriftene fra den katalanske gastronomien vil bli presentert. På den annen side vil det bli gjort en innsats for å feire den 9. globale konferansen om vin- og matreiseliv i Katalonia. Som Gastronomia Tour 2025, en serie presentasjoner i de viktigste kildemarkedene for mat- og vinreiseliv i Katalonia, rettet mot operatører, presse og meningsdannere, med en teknologisk og innovativ komponent, vil starte.

Les mer om Katalonia som Verdensregionen for Gastronomi HER og om Katalonia HER

Flere nyheter og artikler om Katalonia finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret

Mocktail (Foto: Viking Line)

Tequila och spritz trendar på Östersjön – Paloma är sommarens favoritdrink

SAS fraktet 2.3 millioner i mai

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian starter Riga – Alicante