logo-white

Høytflyvende gastronomi – TAK Oslos nye sjef Haakon Sand sikter mot nye høyder

Haakon Sand trer inn som ny General Manager på takrestauranten TAK Oslo. Han har internasjonal erfaring fra prestisjefylte hoteller som The Savoy Hotel i London og THE THIEF i Oslo. Når han nå tar over roret på TAKs norske filial er målet tydelig – å pushe grensene for nordisk gastronomi.

Haakon Sand trer inn som ny General Manager på takrestauranten TAK Oslo (Foto: Nordic Hotels & Resorts)

Nå står det klart at TAK Oslo har fått en ny General Manager. Haakon Sand blir sjef for den storslagne takrestauranten på Frogner. Det blir et kjært gjensyn for den erfarne mat- og drikkeeksperten som vender hjem igjen til Nordic Hotels & Resorts. Haakon har ambisiøse planer om å fortsette å profilere TAK Oslo som en utfordrer på den nordiske matscenen.

– Haakon er definisjonen av rett man på rett plass. Han kommer inn med uvurderlig erfaring fra hoteller i toppklasse. Sammen med hans øye for kvalitet og TAKs tydelige filosofi er dette som skapt for success. Med bærekraftig fiske, kjærlighet til havet og lokale samarbeider kan TAK Oslo fortsette å bygge videre på et vinnende konsept, sier Henrik Berghult, COO i Nordic Hotels & Resorts.

Haakon har jobbet med mat og drikke på noen av verdens mest fremstående hoteller. Han har blant annet vært en del av åpningsteamet bak prestisjefylte The Savoy Hotel i London. I 2012 kalte Nordic Hotels & Resorts når man skulle åpne det myteomspunnede THE THIEF. De siste årene har han jobbet med drift og utvikling av nykomlinger i den norske restaurantverden. Han kommer senest fra en jobb som vd på Barcode Street Food.

TAK er restaurantkonseptet som har tatt Norden med storm. Den første restauranten, TAK Stockholm, åpnet i 2017 hvor den svenske stjernekokken Frida Ronge har satt spotlighten på det nordisk-japanske kjøkkenet. Maten fokuserer på nordiske råvarer laget med japanske teknikker, alltid med bærekraft som ledeord.

I 2022 åpnet TAK Oslo, kronjuvelen på taket til Sommerro. Restauranten består av to etasjer spisesal, Izakaya, bar og uteterrasse. TAK Oslo har kjapt blitt en matdestinasjon i sin egen rett. Den kreative approachen – der blant annet ikoniske norske retter har blitt utfordret og omtolket – har lokket Osloborgere såvel som et internasjonalt publikum.

– TAK Oslo er unikt på så mange måter. Det er en ære å få være en del av det her konseptet som har blitt et viktig tilskudd til den norske restaurantscenen. Kombinasjonen av lokale råvarer og japanske teknikker ligger rett i tiden, det ser vi på hvor velbesøkt restauranten er. Nå fortsetter vi opp mot nye høyder – med holdbar gastronomi og med tydelig inspirasjon fra vår nordiske arv. Reisen har bare nettopp begynt, sier Haakon Sand, General Manager på TAK Oslo.

Haakon Sand tiltrer i februar 2023.

Flere nyheter og artikler om Sommerro finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i norske taxfree-butikker