logo-white

Gourmetmat verdig en topprestaurant i 10 000 meters høyde

Flyselskapet Emirates serverer over 77 millioner måltider i luften hvert år. Hver eneste dag tilberedes 215 000 måltider av 1400 kokker. Her er et innblikk i hvordan det går an å lykkes med å servere 149 måltider – hvert eneste minutt.

Bordet dekket hos Emirates (Foto: Emirates Airline)

Med 490 daglige flyvninger serverer verdens største internasjonale flyselskap 77 millioner måltider til passasjerene sine – det krever sin logistikk. Emirates har i dag over 2200 varierte og næringsrike oppskrifter i rotasjon hver måned. Råvarene er nøye utvalgt.

– Du skal kunne spise like godt i lufta som på en fin restaurant. Vi tilbyr våre passasjerer en matopplevelse i verdensklasse. Ved å reise med Emirates kan du være trygg på at du alltid får servert nøye utvalgte råvarer av beste kvalitet, sier Terje Grue, norgessjef i Emirates.

Skyhøye mengder

Emirates er kjent for å levere den beste kvaliteten på mat og drikke om bord, noe som reflekteres i menyen. Kokkene anvender et imponerende utvalg av eksklusive råvarer for å skape smakfulle og fristende retter for passasjerene. I løpet av et år bruker de over 938 000 kilo fersk fløte og tonnevis av Masala-cashewnøtter, friske jordbær og salat dyrket på en egen hydroponisk, vertikal gård i Dubai der de vokser innendørs i høyden, uten jord.

Les også: Verdens største vertikale gård åpnet i Dubai (juli 2022)

I tillegg serverer Emirates hele seks millioner kilo fersk kylling, 350 000 kilo biff, 266 000 kilo laks og 2,2 millioner kilo poteter. Det går også med 1,7 millioner kilo egg og 3,1 millioner kilo ferskt bakt brød og bakverk, samt tusenvis av veganske og vegetariske måltider.

– På første eller businessklasse blir maten også smakstilsatt med for eksempel olivenolje og balsamico fra ærverdige Monte Vibiano i Italia, eller fetaost fra australske Yarra Valley, forteller Grue.

Som en kuriositet kan det også nevnes at det i fjoråret gikk det med over 10 350 kilo kaviar på førsteklasse.

(Kilde: Emirates Airline)

Konkurrerer med topp-restauranter

Med mål om å levere retter som kan måle seg med de beste restaurantene, serveres det kun råvarer av høyeste kvalitet, inkludert trøfler, kanadisk hummer, maisfôret kyllingbryst, japansk nori tang, samt håndlaget pasta og sushi.

Gourmetgarnityr som basarkrydder fra Gulfen, Beurre D’Isigny-smør og gull- og sølvblader brukes i over 300 desserter fra Emiratene. Himalayasalt, safran og spiselige blomster gir et delikat og aromatisk smaksbilde.

Fine dining 10 000 meter over bakken (Foto: Emirates Airline)

På flere av de europeiske rutene kan passasjerer i økonomiklasse også nyte økologisk iskrem fra en familiegård i naturskjønne Cotswolds, i England.

Emirates ansatte er trent i alt fra å anrette mat til å gi gode vinanbefalinger, og selvsagt yte god service og gjestfrihet.

Flere nyheter om Emirates finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

MS Maud, her ved Senja,  skifter i høst navn til MS Midnatsol og det tradisjonsrike navnet blir igjen å se langs kysten fra november i år (Foto: Tommy Simonsen / Hurtigruten)

Tradisjonsrike MS Midnatsol tilbake langs kysten fra november

(Foto/Illustrasjon: Amadeus)

Digital identitet skaper bedre reiseopplevelser

(Foto: Apollo Rejser)

Apollo lancerer rejser til Gambia

Bilskade - Personbil - Høyre side - If

Bilister bulker fordi de ikke følger vikeplikten

Boeing 737MAX8 - Elsa Beskow - Norwegian Air Shuttle

Premiär för direktflyg till Palma från Stockholm Skavsta Airport