logo-white

Fra 30.000 til 260.000 passasjerer på seks måneder

Flyr satte ny passasjerrekord med 260.500 gjester i juli. Det er en åttedobling siden januar. Da reiste vel 30.000 med det nye norske flyselskapet. Fyllingsgraden var i juli på 92,3 prosent og enhetsinntekten økte betydelig denne måneden. Flyr gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juli.

Vinge - Boeing 737-800 - Flyr
Utsikt fra Flyrs Boeing 737-800 under en flytur mellom Oslo og Stavanger (Foto: ©Dfly.no)

– Juli har vært preget av stor reiselyst med mange helt fulle fly til våre reisemål ved Middelhavet og europeiske storbyer. Mange har også valgt å reise med oss innad i Norge. Vi vil takke alle de 260 500 gjestene som har valgt å reise med oss i juli, og ser fram til å ønske velkommen om bord igjen snart, enten de skal på storbyweekend i Paris, på langtidsferie til Malaga eller besøke venner og familie i Tromsø eller Kristiansund. Vi vil også takke alle våre kolleger og samarbeidspartnere på bakken og i lufta for at de tar så godt vare på våre gjester, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

Tonje Wikstrøm - Nye Braathens - Flyselskap - 2020
Tonje Wikstrøm Frislid (Foto: Nicolas Tourrenc)

Flyr hadde i gjennomsnitt ti fly i drift i juli, en fyllingsgrad på 92,3 prosent og en yield på NOK 0,71. Enhetsinntekten (PASK) for juli var NOK 0,68 og gjennomsnittlig PASK siste 12 måneder er NOK 0,41.

Flyr gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygninger denne måneden. Det betyr at kun to flygninger ble innstilt. Punktligheten i juli ble betydelig påvirket av mannskapsmangel på en rekke flyplasser i Europa, samt kapasitetsbegrensninger i luftrommet i Europa. Totalt var Flyrs punktlighet på 54,2 prosent, hvorav 91,3 prosent av flygningene landet mindre enn en time forsinket.

Artic Water - Seterad - Boeing 737-800 - Flyr - 2022
Flyr byr passasjerene på gratis flaskevann og kaffe underveis (Foto: Dfly.no)

Flyr mottok i slutten av måneden ytterligere et fabrikknytt fly av typen Boeing 737-8. Denne flytypen har opp mot 15 prosent lavere drivstofforbruk og miljøutslipp enn foregående modeller. Flåten består nå av totalt 11 fly, med en gjennomsnittsalder på rundt fem år. Ved utgangen av juli har Flyr 41 årsverk per fly, som er i henhold til plan for å nå målsatt kostnadsnivå. 

Les også: Femte 737-8 til Flyr (august 2022)

Flere nyheter og artikler om Flyr finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

KLM-landing på Sola (foto: ©otoerres)

KLM will fly to adventurous Finnish Lapland

Avgangshall - Oslo lufthavn - Gardermoen - 2022

78 prosents økning på Avinors lufthavner

Solnedgang - Fuglereservat - Våtmark - Huntington Marsh - Huntington Beach State Park - Sør-Carolina - USA

Fuglekikking i Sør-Carolina

Elbilferie - Europa - 2022 - Elbilforeningen

Rekordmange elbilister på Europaferie

GTM - Germany Travel Mart - 2023 - Essen - Ruhr

GTM 2023 skal arrangeres i Essen