logo-white

Flyruten Bergen – Edinburgh er tilbake

Loganair har gjenopptatt den populære flyruten mellom Bergen og Edinburgh etter en pause under pandemien. Dette er selskapets første internasjonale rute fra den skotske hovedstaden siden 2019 og den første utenlandsruten under Loganairs 60 års jubileum i 2022.

Loganair - Embraer 145 - Bergen lufthavn - Edinburg - 2022
Ruten mellom Bergen og Edinburgh blir operert med regionaljetflyet Embraer 145 med plass til rundt 50 passasjerer (bildekilde: loganair.co.uk)

Ruten Bergen – Edinburgh ble onsdag 11. mai gjenopptatt med tre ukentlige flyvninger til og fra den skotske hovedstaden. Avgangsdager er onsdag, lørdag og søndag, noe som muliggjør korte storbyferier så vel som lengre opphold.

Den korte, 90 minutter lange flyturen, gjenopptas i god tid til Edinburghs kjente Fringe Festival, 2. til 19. august. I tillegg tilbyr byen fantastiske shopping, fritids- og kulturtilbud inkludert det majestetiske Holyrood Palace.

Ruten åpner for videre flyvninger fra Bergen og ut i verden via Edinburgh til en lang liste med internasjonale reisemål, inkludert ruter til Washington, Doha og Istanbul.

Sammen med gjenopptagelsen av ruten fra Bergen til Edinburgh, har Loganair også annonsert gjenopptagelse av flyvningene mellom Bergen og Shetland, samt mellom Stavanger og Edinburgh. I september gjenopptas også ruten mellom Oslo (Gardermoen) og Aberdeen.

Donna McHugh fra Loganair og Aina Tysse fra Bergen lufthavn Flesland (bildekilde: loganair.co.uk)

Edonburgh-ruten flys med Embraer 145 fly, med priser som starter fra 1021 NOK, inklusive 15kg innsjekket bagasje og obligatorisk CO2-avgift under bærekraftsprogrammet GreenSkies.

Kay Ryan, Loganair sin Chief Commercial Officer uttalte:

Vi er begeistret for å gjenoppta rutene fra Edinburgh til Bergen samt Stavanger”.

– Nå når sommeren nærmer seg, begynner vi å se at europeisk reisevirksomhet styrker seg, og dette er det ideelle tidspunktet å gjenoppta, to ruter som før pandemien var svært populære for både fritidsreisende og forretningsreisende som søker det beste Edinburgh, Bergen og Stavanger har å tilby”.

Vannportal - Loganair - Embraer 145 - Bergen lufthavn - Edinburg - 2022
Loganairs Embraer 145 ble hilst velkommen med vannportal på Bergen lufthavn Flesland (bildekilde: loganair.co.uk)

Vi er veldig glade for at Loganair starte opp igjen sin rute mellom Bergen Lufthavn, Flesland og Edinburgh i mai 2022, sier Bergen lufthavns direktør Helge Eidsnes.

– Skottland er en perle  og mange i Bergensområdet er glade for den er tilbake både som feriedestinasjon men også i forretningssammenheng. Dette gir også gode muligheter for Skottland å komme seg til Bergen og fjordene, med alt det flotte kultur og mattilbudet som Bergen kan tilby. Vi ønsker dem velkommen og Loganair lykke til.

Flere nyheter og artikler om Loganair og Bergen lufthavn Flesland finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

På strøget i Malaga (foto: ©otoerres)

Europas storbyer og soldestinasjoner lokker nordmenn julen

Til nå i år har det vært en stor økning i antallet skader på hytter (Foto: Marius Solberg Anfinsen/Frende Forsikring)

Hytteskader har bikket milliarden

(Photo: Etihad Airways/Air France/KLM)

Air France-KLM and Etihad Airways announce frequent flyer partnership

(plakat: themessiexperience.com)

Omreisende Messi-museum lanseres i Miami

Trondheim lufthavn, Værnes (Foto: Øystein Løwer /Avinor)

Avinor i anstrengt økonomisk situasjon de nærmeste årene