logo-white

Flyr har landet for siste gang – begjærer seg konkurs

Flyr lyktes ikke med ny finansieringsplan og styret har tirsdag kveld konkludert med at det dessverre ikke finnes alternativer for videre drift. Selskapet vil onsdag morgen begjære oppbud. Alle Flyrs flygninger er innstilt og billettsalget er stanset.

Fra Flyrs nettsider 31. januar 2023 (skjermdump: flyr.com)

– Dette er en trist dag. Vi prøvde. Vi ga alt vi hadde av energi, kunnskap og erfaringer, men det var dessverre ikke nok, sier grunnlegger og styreleder Erik Braathen i Flyr.

Boeing 737-8 - MAX - Flyr Norway - 2022
Flyr konkurs – har ikke lyktes med ny finansieringsplan og styret begjærer oppbud (Foto: Adrian Olstad/Flyr)

– Jeg vil beklage til gjester som får ødelagt sine reiseplaner, samarbeidspartnere som må omdisponere sine ressurser, aksjonærer som taper på sin investering og ansatte som plutselig står uten jobb. Det er smertefullt å skuffe så mange. Samtidig vil vi takke alle som har heiet på oss, reist med oss og samarbeidet med oss. Det har gitt oss stor motivasjon til å gi gode opplevelser til våre gjester, sier Braathen.

– Jeg er imponert over den positive energien, arbeidsgleden og energien alle som jobber i Flyr har utvist hele tiden. Deres neste arbeidsgiver er heldige, sier Braathen.  

Erik G. Braathen - Nytt norsk flyselskap - Luftfartsprofil - 2020
Erik G. Braathen (Foto: Nicolas Tourrenc)

Flyr har hatt gjentagende utfordringer med likviditet som har medført at vi har måtte gjøre nødvendige kortsiktige disposisjoner som har svekket oss langsiktig. Selskapet har siden før jul jobbet med å finne løsninger for å skaffe nødvendig kapital til en alternativ finansieringsplan.

Den oppdaterte forretningsplanen har hatt til hensikt å redusere risiko ved over 50 prosent av kapasiteten ville vært sikret, i form av charteroppdrag og utleie av fly og mannskap til andre, kombinert med noe mindre produksjon på eget rutenett og til de mest populære reisemålene.

– Tusen takk til de alle som har valgt å fly med oss det siste halvannet året. Tusen takk for at dere tok så godt imot oss og for alle heiaropene. Vi kommer til å savne dere alle og beklager på det sterkeste til dere som blir berørt av at vi nå er nødt til å gå inn for landing. Vi oppfordrer alle som har bestilt billett hos oss til å kontakte sitt kredittkortselskap for refusjon, sier administrerende direktør Brede Huser.

Bobestyrer overtar alt ansvar for Flyr. Selskapet vil dele kontaktinformasjon på www.flyr.com så snart den blir tilgjengelig.

Boeing 737-8 - Flyr - Stavanger lufthavn
Flyr hadde 12 fly, seks Boeing 737-8 (bildet) og seks Boeing 737-800 (Foto: Dfly.no)

– Det har vært et privilegium å få være en del av ledelsen i dette selskapet med så mange kompetente, motiverte og serviceinnstilte mennesker. Alle i Flyr både i lufta og på bakken har hele tiden jobbet hardt for å bygge et nytt og moderne flyselskap som kundene elsker – og det er laginnsats på sitt aller beste, sier Huser.

Les også: Flyr-krisen: Urolige reisekunder kontakter forsikringsselskapetFlyr i alvorlig økonomisk situasjon – styret vurderer alternativer for videre driftMin første “Flyr-tur”

Les flere nyheter og artikler om Flyr HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(pressebilde: visitmalta.com/related.dk)

Drømmebryllup på Malta

(pressebilde: visit flandern/related.dk)

Familieferie i Flandern

(Foto: Skara Sommarland)

40-årsfirande Skara Sommarland öppnar 25 maj

(Foto: Apollo Reiser)

Apollo lanserer reiser til Gambia

(Foto: Davy Byrnes/Dublin City)

Utforsk Dublin i fotsporene til Leopold Bloom under årets Bloomsday Festival