logo-white

Min første “Flyr-tur”

Gratis flaskevann til alle ved ombordstigning og velsmakende kaffe underveis, samt det beste flyværet på nærmere 30 år. Det er den korte oppsummeringen av min første reise med Flyr.

Boeing 737-800 - Flyr - Stavanger lufthavn
På bakken i Stavanger etter en vel 40 minutter lang tur fra Oslo-Gardermoen (Foto: ©Dfly.no)

Torsdag 3. mars var det tid – og anledning, til min første tur med det nye norske flyselskapet Flyr. Reisen gikk fra Oslo til Stavanger og ble en fin opplevelse i det beste flyværet siden en gang tidlig på 90-tallet.

Det begynte med en “helautomatisk” innsjekking på Gardermoen – via mobilappen til selskapet. Ombord i flyet ble alle passasjerer hilst velkommen med en flaske “Artic Water” fra Mack i Tromsø. Flykabinen virket lys, ren og duftet av nytt fly – selv om maskinen nok hadde flere år på baken enn tilsvarende hos de to andre konkurrentene på norsk innenriks.

Artic Water - Seterad - Boeing 737-800 - Flyr - 2022
Gratis “Artic Water” fra Mack i Tromsø til alle passasjerer (Foto: Dfly.no)

Innsjekkingen gikk raskt unna, det var lett å finne frem til mitt sete og drøyt 10 minutter før avgang kom beskjeden “boarding completed”. Ikke verst når vi her snakker om et nesten fullbooket fly.

Setene virket fine og avstanden mellom radene var god.

Turen fra Oslo lufthavn Gardermoen til Stavanger lufthavn Sola gikk i klarvær – har ikke opplevdt maken til utsikt siden en reise Stavanger – Fornebu tidlig på 90-tallet. Den kan kunne man underveis se hele Sør-Norge klart fra Egersund og Dalane i vest til Kragerø og Telemark i øst.

På denne reisen var utsikten over den snødekte Hardangervidda og store deler av den norske fjellheimen bare fabelaktig – kan ikke beskrives, må oppleves.

Kabin - Boeing 737-800 - Flyr - Mars 2022
Vel ombord i Flyrs Boeing 737-800 (Foto: ©Dfly.no)

Underveis serverte den smilende og vennlige kabinbetjeningen gratis kaffe alle reisende. Kaffen kom fra Kjeldsberg i Trondheim og ble servert i bærekraftige pappkrus. Den smakte godt og var vel den første på Stavangerflyet siden 2003 – 2005. Sammenlignet med gamle dagers glovarme plastkopper er dagens pappkrus å foretrekke. Kaffen kan nytes på en helt annen måte.

Vinge - Boeing 737-800 - Flyr
Utsikten var fabelaktig. Den kan ikke beskrives, den må oppleves ! (Foto: ©Dfly.no)

Turen gikk syd for Hardangervidda, vi kom inn over Hjelmeland og Ryfylke, passerte Sjernarøyene, Finnøy, Rennesøy og Mosterøy, samt Randaberg og Hafrsjord før landing fra nord på Stavanger lufthavn Sola.

Alt i alt en behagelig flytur i et fantastisk flyvær.

Turen Oslo – Stavanger ble booket via Flyrs nettsider. Prosessen var enkel og grei og ledet frem til nedlasting av selskapets app. Denne ble senere brukt til både innsjekking og boarding på Gardermoen, noe som også gikk lett og greit.

Flere nyheter og artikler om Flyr finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Canary Island Tourism)

Her nytes Kanariøyenes beste kaffe

Norwegian Spirit seiler ut fra Tokyo (Yokohama) (Bildekilde: NCL.com)

NCL øker i Asia, Stillehavsområdet, Australia og New Zealand

BCD’s travel buyer survey reveals shifting priorities in corporate travel policies

Luksushotellet The Mora Zanzibar ligger ved vakre Muyuni Beach (Foto: TUI)

TUIs nye varemerke tar luksus til nye høyder

Torsdagen den 13 juni välkomnades Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med en invigningsceremoni inför de första flygningarna till Toronto och Montreal. På ceremonin deltog H.E. Jason LaTorre, Kanadas ambassadör i Sverige, Jonas Abrahamsson, vd Swedavia, och MD, International Sales, Mr. Rocky Lo, Air Canada. Med två direktlinjer till Toronto och Montreal fem gånger i veckan blir Air Canada ett viktigt tillskott till Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med Kanada såväl som den nordamerikanska marknaden. (Bildkälla: Swedvia)

Air Canada på Stockholm Arlanda Airport med nya linjer till Toronto och Montreal