logo-white

Fem lokale spesialiteter du må prøve på Jamaica

Jamaica er spesielt kjent for frodig natur, rytmisk reggaemusikk og verdenskjent rom. Men den karibiske øya har også et smakfullt kjøkken som er verdt å utforske. Blant de primære ingrediensene er eksotisk frukt, krydder og kjøtt.

Prøv Jamaicas nasjonalrett med saltfisk, en innbakt biffpai eller en søt snack med kokosnøtt (Bildekilder: Jamaica Tourist Board/Related.dk)

På Jamaica kan du oppleve alt fra vakre landskap til fengende reggae-rytmer. Men landet har også en helt spesiell gastronomi som gjenspeiler landets mangfoldige kultur.

Taino-folket, som er Jamaicas opprinnelige befolkning, har påvirket det jamaicanske kjøkkenet med ingredienser som yucarod, grønnsaken yams, søtpoteter og tropiske frukter som ananas og guava – mens bruken av krydder og urter har afrikansk opprinnelse.

Grillet hummer (Bildekilder: Jamaica Tourist Board/Related.dk)

I det gastronomiske paradiset kan du smake på retter som:

Ackee & saltfish: Jamaicas nasjonalrett

Ackee & saltfish er Jamaicas nasjonalrett. Her står den milde, bløte frukten ackee i kontrast til smakfull saltet torsk, paprika og en blanding av krydder. Retten spises vanligvis til frokost eller som forrett servert med stekte dumplings. Ryktene sier at Smurf’s Café på Treasure Beach serverer en av de beste versjonene.

Curry goat: En rett som smelter på tungen

En annen populær rett i det jamaicanske kjøkkenet er «curry goat», som – noe navnet også tilsier – består av mørt, krydret geitekjøtt, potetterninger og karrisaus. Kjøttet marineres over natten før det putrer i en smakfull karrisaus dagen etter. Et av de beste stedene for å nyte retten er på Miss T’s i byen Ocho Rios.

Jerk chicken: Velsmakende røkt kjøtt

Retten jerk chicken har fått navnet sitt på grunn av måten den tilberedes på. Først marineres kyllingen i krydder, deretter kokes den sakte over enten bål eller grill, noe som gir en karakteristisk røkt kjøttsmak. På Jamaica er en av de beste versjonene tilgjengelig fra restaurantkjeden Scotchie’s, som har restauranter i både Montego Bay, Ocho Rios og Kingston.

Pai med oksekjøtt: deilig komfortmat

De tradisjonelle jamaicanske «beef patties» er oksekjøtt innbakt i en smørdeig. Kjøttet er tilsatt gurkemeie og en kremet smørblanding, noe som gir kjøttet en deilig krydret smak og gulaktig farge. Denne spesialiteten fungerer perfekt som et lunsjmåltid, og gjerne skylt ned med en kald jamaicansk Red Stripe-øl. Kjeden Juicy Patties spesialiserer seg på delikatessen. Her kan du også få andre versjoner, slik som vegetariske versjoner.

Jamaicanske kokosdråper: eksotisk dessert

Hvis du får lyst på noe søtt, bør du prøve den jamaicanske desserten «coconut drops». Retten består av små kokosbiter som er kokt i en blanding av brunt sukker og vaniljeekstrakt. Blandingen fordeles i små klumper, som deretter avkjøles før de kan nytes som en søt avslutning på et måltid.

Les mer om Jamaica HER – Flere reisetips og artikler om Jamaica finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet i sommer (Fotokilde. Fremtind)

Dyrtid: Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

(AI-generert illustrasjon)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(kilde: travelmarket.dk)

Prisfald på flybilletter til oversøiske rejsemål

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker