logo-white

Fem autentiske matopplevelser i Japan

Japan er verdenskjent for sin kulinariske kompromissløshet og er spesielt elsket for sushi og ramen. Men det tradisjonsrike landet skjuler mange flere matopplevelser – ofte med mulighet til å lære mer om den lokale kulturen. Du kan for eksempel være med på en tradisjonell teseremoni, delta på omvisning på et sakebryggeri eller være med på et matlagingskurs på en japansk gård.

Tradisjonell japansk teseremoni

På restauranten Sokkon i Omotesando i Tokyo får du et unikt innblikk i det helt spesielle ritualet rundt teseremonier, som er underlagt faste prosedyrer og regler og regnes som et symbol på japansk kultur og gjestfrihet. Her sitter du på en japansk tatamimatte mens du får servert fem enkle, men gode retter av cha-kaiseki (tradisjonelt servert før teseremonier).

Seremonien starter med en liten kake, en såkalt omogashi, laget av mel, rismel og rød bønnepasta – etterfulgt av den første teen, som er en usucha, som betyr tynn te. For å kombinere teseremonien med cocktailkulturen kan gjestene også nyte et glass nøye utvalgt sake eller en cocktail laget med matcha. Hele opplevelsen tar omtrent to timer.

Les mer om Sokkon HER

Guidet gatematomvisning på sykkel i Tokyo

Gjennom selskapet DIG Tokyo Tours kan innbyggeren Andy, som opprinnelig er fra Australia, gi deg et innblikk i byen og dens opplevelser på en sykkeltur i Tokyos vestlige nabolag Nakano, Koenji og Asagaya. Underveis får du muligheten til å smake – og lære mer om – ulike typer japansk gatemat.

Turen varer cirka fire timer, og du sykler cirka 12-15 kilometer gjennom lokale områder, utenfor turistområdene. Hvis du foretrekker å gå, kan du også være med på en guidet mattur til fots i Nakano og Koenji. Denne turen er bare to kilometer lang og varer i to timer.

Les mer om DIG Tokyo Tours HER

Omvisning i et mer enn 300 år gammelt sakebryggeri

I byen Kakunodate i Akita prefektur kan du besøke det flere hundre år gamle sakebryggeriet Hideyoshi fra 1689. Her kan du lære mer om hele bryggeprosessen på omvisning og smake på ulike typer sake – og kjøpe favoritten din med hjem. Turen er gratis.

Samtidig vil du ha rikelig med anledning til å lære mer om samuraikultur og historie, siden bryggeriet ligger i et tradisjonelt «samuraikvarter». Derfor har stedet også en samling av kunst samt samuraiutstyr og smykker. For å være med på den gratis omvisningen må du reservere tid. Det gjør du ved å sende en e-post til [email protected].

Les mer om Hideyoshi HER

Soya- og misobryggeri som spesialiserer seg på gjæring

På grunn av Akitas kalde og snørike vintre er matkulturen i området i stor grad preget av gjæring, noe som både bevarer ingrediensene og gir dem mer umami. På det lokale familieeide Yamamo Miso and Soy Sauce Brewery kan besøkende oppleve en helt ny verden av gjæring.

Den nåværende eieren, herr Takahashi, tok over familiebedriften i 2006 i en alder av 27 år, og sammen med teamet har han vært på en over 10 år lang reise der de har eksperimentert med gjæring og oppdaget en ny gjær som forsterker den aromatiske smaken av ingredienser.

Bryggeriet har utviklet en niretters meny med magiske smaker produsert ved gjæring. Det 150 år gamle bryggeriet har hage, restaurant, galleri og et terom hvor du kan smake på de deilige rettene og delta på omvisning.

Les mer om Yamamo Miso and Soy Sauce Brewery HER

Japansk gård med matlagingskurs

Den gamle gården Nishinoie, der takene er dekket med strå, ligger en 15 minutters spasertur fra Kakunodates Samurai Street i Akita, og der kan du delta på matlagingskurs. Du kan for eksempel lære å lage Akitas lokale spesialitet kiritanpo, som består av ris som kokes til en grøtaktig konsistens og deretter formes rundt sedertrespyd og stekes. Kiritanpo spises i gryteretter med kyllingkraft.

Kurset koster 5000 yen (ca. 369 kroner) per person, men middagen er inkludert dersom du overnatter på gården. Overnatting koster fra 11 000 yen (ca. 811 kroner).

Les mer om Nishinoie HER

Flere nyheter og artikler om Japan finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto/Illustrasjon: Amadeus)

Digital identitet skaper bedre reiseopplevelser

(Foto: Apollo Rejser)

Apollo lancerer rejser til Gambia

Bilskade - Personbil - Høyre side - If

Bilister bulker fordi de ikke følger vikeplikten

Boeing 737MAX8 - Elsa Beskow - Norwegian Air Shuttle

Premiär för direktflyg till Palma från Stockholm Skavsta Airport

(Foto: Serneke/Strawberry)

Sjekk ut og sjekk inn – disse nye hotellene åpner i Sverige i 2024!