logo-white

Dette skjer i Milano

Milano frister med over 300 forskjellige arrangementer innen musikk, dans, teater, film, sport og kunst de neste månedene. Og siden byen om dagen har færre besøkende enn vanlig, unngår du kø til de største attraksjonene.

Bosco Verticale - vertikal skog - Boligblokker - Milano - Italia
Bosco Verticale (vertikal skog) er to boligblokker i Milano`s bydel Porta Nuova. Bygningene ble åpnet i 2014 (Foto: Andrea Cherchi)

Tre fjerdedeler av innbyggerne i Milano og Lombardia har allerede blitt vaksinert, og Milano har nå gjenåpnet blant annet restauranter og teatre, mens turistene gradvis kommer tilbake til byen.

Enten du kommer til Milano som vanlig turist eller som forretningsreisende, kan du oppleve flere spesielle arrangementer i byen de neste månedene.

San Siro - Fotballstadion - Hjemmebane AC Milan - Milano - Italia
San Siro er hjemmebanen til fotballklubbene AC Milan og Inter. Stadionet har plass til 80.000 tilskuere (Foto: YesMilano)

Milano er dessuten nær både Comosjøen og Maggioresjøen, og det er heller ikke langt til Venezia, Firenze og Roma hvis du ønsker å kombinere besøket med andre italienske opplevelser.

Arrangementer på renessanseslott

Midtpunktet for en stor del av sommerens begivenheter er renessanseslottet Castello Sforzesco. Fram til 7. september er slottet vert for mer enn 80 arrangementer – inkludert konserter, teaterforestillinger og danseforestillinger. Mange av arrangementene er gratis.

Les mer om Castello Sforzesco HER

Navigli - kanalsystem - vannveier - Milano - Lombardi - Italia
Navigli er et kanalsystem som forbinder en rekke vannveier i Milano og byens omland. (foto: andrea cherchi)

Opera på La Scala

Fra september har det berømte operahuset La Scala tre forskjellige Rossini-operaer på programmet, inkludert en ny iscenesettelse av Barbereren i Sevilla og en iscenesettelse av Gustav Mahlers 5. symfoni av Orchestra of the National Academy of Santa Cecilia dirigert av Daniele Gatti.

Les mer om Teatro alla Scala HER

La Scala - operahus - Milano - Italia
La Scala ble åpnet i 1778 og er idag et av verdens mest kjente og berømte operahus. (Foto: YesMilano)

Milan Design Week & Supersalone

I september skal Milano igjen slå fast rollen sin som internasjonal motehovedstad, da byen er vertskap for Milan Design Week fra 4.-10. september. I tillegg går spesialarrangementet «supersalone», kuratert av Stefano Boeri, av stabelen 5-10. september.

Les mer om Milan Design Week HER

Duomo di Milano - katedral - Milano - Italia
Katedralen Duomo di Milano. Byggingen startet i 1386, innvielsen skjedde i 1418, men bygget ble ikke fullført før i 1965 ! (Foto: CFormenti)

Kunstmesse

Kunstinteresserte kan også besøke Milano Art Week, som finner sted 13.-19. september i samarbeid med kunstmessen Miart (17.-19. september).

Les mer om Milano Art Week HER

Pinacoteca di Brera - Kunstgalleri - Milano
Pinacoteca di Brera er Milanos mest kjente kunstgalleri. Det holder til i Palazzo Brera som tidligere huset et jesuitterkloster. (Foto: Pinacoteca Brera)

Av andre kommende arrangementer kan nevnes: Milan Fashion Week Women 21.-27. september 2021 og UEFA Nations League-finaler 6.-10. oktober 2021.

Les også: Milano satser på forretningsreisende

Les mer om Milano HER og Lombardia HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Bydelen Alfama i Lisboa - hovedstaden i Portugal (Fotokilde: Qatar Airways)

Qatar Airways gjenopptar Lisboaruten

Hundespann ankommer båten i isen i Tempelfjorden på Svalbard. "Båten i isen" var i sin tid et nytt og innovativt reiseprodukt på øygruppen (Foto:  Basecamp Explorer Spitsbergen)

Arktisk eventyrer fyller 25 år

Norsk F-35 på Evenes flystasjon under Cold Response 2022 (Foto: Ole Andreas Vekve, Forsvaret)

Økt militær flyaktivitet ut fra Evenes flystasjon

Från Gimo herrgård i Östhammars kommun (Bildkälla: Countryside Hotels)

Fem svenska hotelltrender 2024

Vårstemning i Paris (foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 22. februar 2024