logo-white

Den Dominikanske Republikk kåret til Karibiens kulinariske hovedstad

Den Dominikanske republikk er kåret til gastronomisk hovedstad i Karibien av Ibero-American Academy og Royal Spanish Academy of Gastronomy. 

Den Dominikanske gastronomien har spansk og lokal taino opprinnelse, med en viss afrikansk påvirkning; en blanding av de tre tradisjonene som i fellesskap utgjør den dominikanske smaksretningen. Andre kulturer har også hatt en påvirkning i mindre grad, og det finnes også spor av smaker fra Asia og cocolas (immigranter fra Antillene) i noen av de Dominikanske rettene.

Denne utnevnelsen innebærer en entydig erkjennelse av det gastronomiske mangfoldet i Den Dominikanske republikk, et viktig element som hermed blir stadfestet som ett av de mest etterspurte fortrinn knyttet til  sammensmelting av kulturer og det å nyte og lære om disse mer i detalj.

På møtet ble også betydningen av å fremheve konsolideringen av de initiativ og begivenheter som bidrar til å styrke og videreutvikle mangfoldet og det spesielle ved det gastronomiske produkt i Den Dominikanske republikk.

Kort oppsummering av påvirkning

Blant de tre hovedretningene som i særlig grad påvirker det dominikanske kjøkken, er Taino-kulturen særlig ansvarlig for påvirkningen knyttet til bruk av knoller og andre spesielle grønnsaker, som mapuche, bønner, søtpoteter, kassava, yuca, leren, palmehjerter, annatto og peanøtter; ingredienser som blir benyttet i alle former og presentert på ulike måter.

Måten å tilberede maten på, hadde sin opprinnelse i den spanske kulturen, basert på koking som en viktig del av tilberedningen. De er også ansvarlige for å ha introdusert storfe og svin i vårt kosthold.

Når det gjelder den afrikanske kulturen, hadde den også innflytelse på tilberedningsmåten, med risting, dampkoking og steking av maten. I tillegg, skyldes det dem at en del retter ble introdusert, som i dag er en viktig del av det dominikanske kjøkken, med bl.a. yam-planter og due-erter.

Les mer om Den Dominikanske republikk HER  – Les flere saker om Den Dominikanske Republikk HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

SAS blir med i SkyTeam

Cadiz ligger ved Atlanterhavet - sydvest i Andalusia, rundt 120 kilometer syd for regionhovedstaden Sevilla. Nærmeste flyplass ligger i Jerez, 40 kilometer lengre nord (Fotokilde: Ticket)

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene

Kvitnes Gård ligger i Vesterålen   (Foto: Eivind H. Natvig/Institute)

Har millioner – leter etter reiselivets beste nyskapingsprosjekter

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin

MS Maud, her ved Senja,  skifter i høst navn til MS Midnatsol og det tradisjonsrike navnet blir igjen å se langs kysten fra november i år (Foto: Tommy Simonsen / Hurtigruten)

Tradisjonsrike MS Midnatsol tilbake langs kysten fra november