logo-white

Kroatiske Michelin-restauranter – Smaksopplevelser som du ikke må gå glipp av

Kroatia er kjent for sin rike matkultur og sine enestående gastronomiske opplevelser. Med over tusen øyer, en mengde ulike landskap og klimaer, samt sin rike kultur og historie har Kroatia en imponerende variasjon av råvarer og tradisjonelle retter.

Michelinrestauranten 360 ligger i den UNESCO-listede turistbyen Dubrovnik (Foto: ©Ivan Sardi)

Kroatia er et virkelig matmekka med en rik matkultur som har blitt dyrket frem igjennom århundre med påvirkning fra Middelhavet, Sentral- og Øst-Europa. Kroatiske retter har en unik smak og kombinerer ofte lokale ingredienser med krydder og teknikker fra andre land. Kysten i Kroatia er spesielt kjent for sin ferske fisk og skaldyr.

Besøkende kan nyte alt fra grillet tunfisk, blekksprut og reker til den populære kroatiske fiskesuppen, brodet. Andre regionale spesialiteter inkluderer Dalmatias pašticada, en lang kokt storfegryte, og Istrias fuži, en tradisjonell pasta som serveres med ulike sauser.

Det er ikke vanskelig å forstå at Kroatia har en prominent Michelin-restaurantscene som tilbyr en opplevelse av Kroatias matkultur fra høyeste hylle. Det finnes flere restanter som har fått erkjennelser fra Michelinguiden for enestående mat og service, og de er alle verdt et besøk.

Bordet er dekket på Istria i Kroatia (Foto: ©Ivo Biocina)

Tre av Kroatias kjente Michelin-restauranter

Monte

Monte er den første restauranten i Kroatia som har blitt tildelt en Michelin-stjerne, noe som gjør at den sorterer blant verdens mest anerkjente spisesteder.

Les også: Kroatiens första Michelinstjärna till restaurang Monte i Rovinj (februar 2017)

Monte ligger i byen Rovinj ved Adriaterhavet, og er kjent for sin innovative matlagning med bruk av lokale ingredienser. Montes kjøkkensjef, Danijel Đekić, er kjent for å skape kulinariske kunstverk med en moderne twist på tradisjonell kroatisk mat. Han anvender seg av en mengde forskjellige teknikker og ingredienser, inklusive fisk og skaldyr fra Adriaterhavet, kortreiste grønnsaker og urter fra området, og importerte ingredienser som trøffel og gåselever for å skape en smakssensasjon.

Restaurantens atmosfære er elegant og avslappet, med en innredning som reflekterer områdets kulturarv. Gjester kan nyte den fantastiske utsikten utover havet fra Montes terrasse og glede seg over førsteklasses service fra det dyktige og profesjonelle personalet.

Les mer om Monte HER

360

360 er en fine dining restaurant i Dubrovnik, en by på UNESCOs verdensarvliste. Restauranten har en vakker terrasse som strekker seg langs middelalderske murer og festningen St. John. Terrassen tilbyr en unik utsikt til havet over gamlebyen og havnen.

Den elegante salen på 360 er en kombinasjon av historiske stenvegger og moderne design, med innsikt til det innglassede kjøkkenet. Restauranten serverer kun middager og tilbyr to 5-retters smaksmenyer samt kortere alternativer fra à la carte-menyen. Inspirasjonen til restaurantens gourmetretter stammer fra smaker og ingredienser fra Dubrovnik og middelhavskjøkkenet. Rettene lages med fransk teknikk og serveres for kresne gjester fra hele verdenen.

360 er et sted der mat, service og atmosfære samhandler for å lage en minneverdig opplevelse. Det er en restaurant som passer perfekt for spesielle begivenheter, romantiske middager eller en unik gastronomisk opplevelse i et historisk miljø.

Les mer om 360 Dubrovnik HER

Noel

Noel er en enestående restaurant i den pulserende hovedstaden Zagreb. Restauranten har et spennende konsept med overlegen gastronomi som følges av et imponerende vinkart på høyt internasjonalt nivå, – noe som gjør den til en destinasjon for mat- og vinentusiaster fra hele verdenen.

Restauranten har en storslått atmosfære, med førsteklasses belysning, trendy interiør og storslått service som skaper en avslappet og intim atmosfære. Interiøret er designet av Robert Bajs og studioet IO DECOR.

Noel er kjent for sine uvanlige, fargerike retter som er sprengfylte med unike teksturer og smaker. Kjøkkensjef Bruno Vokal bruker nøye utvalgte, lokale økologiske ingredienser for å lage sine mesterverk. Dette gjør at maten på Noel ikke bare smaker fantastisk, men også er sunn og bærekraftig.

Les mer om Noel Zagreb HER

Les også: Michelinstjerner til 12 kroatiske spisesteder (juli 2022) – Michelins Kroatia – der smakene fra Middelhavet og Sentral-Europa møtes (oktober 2021) – To nye Michelinrestauranter i Kroatia (mars 2020) – To nye Michelinrestauranter i Kroatia (mars 2019) – Vin- och matupplevelser i Kroatien (september 2021)

Flere nyheter, reisetips og artikler om Kroatia finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn

(Bilde: SAS – Scandinavian Airline)

SAS blir med i SkyTeam

Cadiz ligger ved Atlanterhavet - sydvest i Andalusia, rundt 120 kilometer syd for regionhovedstaden Sevilla. Nærmeste flyplass ligger i Jerez, 40 kilometer lengre nord (Fotokilde: Ticket)

Få en forsmak på sommeren uten trengsel – her finner du de autentiske spanske perlene

Kvitnes Gård ligger i Vesterålen   (Foto: Eivind H. Natvig/Institute)

Har millioner – leter etter reiselivets beste nyskapingsprosjekter

(Foto: Apollo Sports/Surfakademin)

Apollo Sports inngår samarbeid med Surfakademin