logo-white

Fem sjarmerende landsbyer på Mallorca

Selv om mange nordmenn forbinder Mallorca med badeferier og lange dager på stranden, er øya også full av små sjarmerende landsbyer et stykke unna kysten. Her finner du matmarkeder, vakker natur og gode muligheter for å være aktiv. Under foreslår vi fem sjarmerende landsbyer som er verdt et besøk på din neste tur til Mallorca.

Landskap med terrasser på Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Petra er en liten landsby i den sentrale delen av Mallorca. Byen er kjent for sin rike historie og vakre arkitektur. En av de mest populære severdighetene i byen er St. Peters kirke, som ble bygget på 1200-tallet. Petra er også kjent for sin vinproduksjon, og som besøkende har man flere muligheter til å besøke vingårder og smake på de lokale vinene. Byen er dessuten omgitt av vakre landskap som er perfekte for fotturer og andre friluftsaktiviteter.

Les mer om Petra HER

Ikke langt fra Petra ligger byen Sineu. Den er spesielt kjent for sitt ukentlige marked, som har eksistert i århundrer. Markedet tiltrekker seg besøkende fra hele øya og er et opplagt sted å oppleve den lokale stemningen og kjøpe fersk frukt, grønnsaker, håndverk og lokale delikatesser. Sineu er også kjent for sin tradisjonelle hestefestival, Fira de Sant Tomàs, som arrangeres hvert år i desember. Her kan besøkende oppleve hesteshow, tradisjonelt håndverk, musikk og lokal mat.

Les mer om Sineu HER

Alaró er en sjarmerende by som ligger ved foten av Tramuntana-fjellene og er kjent for sine naturskjønne omgivelser og fredelige stemning. En av de mest bemerkelsesverdige severdighetene i Alaró er middelalderslottet på en bakketopp i Castell d’Alaró, et populært turmål. Fra den historiske festningen har du panoramautsikt over det omkringliggende landskapet. Alaró har også en blomstrende matscene med lokale restauranter hvor du kan nyte tradisjonelle retter og spesialiteter tilberedt med øyas ferske råvarer.

Les mer om Alaró HER

I Tramuntana-fjellene finner du også byen Esporles, som er omgitt av vakre skoger og olivenlunder og har fantastisk utsikt over fjellene. Byen er et populært utgangspunkt for fotturer og friluftsliv, og det er flere turstier her som fører til fantastiske utsiktspunkter og pittoreske fossefall. Byen har også et koselig sentrum med trange brosteinsgater hvor du finner små koselige butikker, kafeer og restauranter.

Les mer om Esporles HER

Dekorert sykkel utenfor uterestaurant i Sineu (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Den lille byen Puigpunyent ligger på den sørvestlige delen av øya, omgitt av frodige skoger med høye furutrær og majestetiske eiker. Med sine mange steinhus og kalkovner har Puigpunyent klart å beholde sin tradisjonelle sjarm. Puigpunyent er også kjent for sin gastronomi, og her er det flere utmerkede restauranter som serverer deilige mallorkanske retter laget med lokale råvarer.

Les mer om Puigpunyent HER

Les mer om Mallorca HER

Flere artikler om Mallorca finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Fra jernbanestasjonen i Sóller går den rundt fem kilometer lange trikkelinjen til Port de Sóller (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Reis langs Mallorcas gamle jernbane

(Foto: WFB - Melanka Helms Jacobs)

Cykelbyen Bremen med førsteklasses event i efteråret

Mocktail (Foto: Viking Line)

Tequila och spritz trendar på Östersjön – Paloma är sommarens favoritdrink

SAS fraktet 2.3 millioner i mai

Norwegian - Boeing 737-800 - Alicante-Elche Airport

Norwegian starter Riga – Alicante