logo-white

Smoky Mountains – USAs mest besøkte nasjonalpark

Great Smoky Mountains National Park i Tennessee hadde 12,9 millioner besøkende i 2022. Det gjør den til den mest besøkte nasjonalparken i USA.

Great Smoky Mountains National Park ligger ved byen Gatlinburg i Tennessee – rundt 355 kilometer øst for Nashville (bildekilder: tnvacation.com/related.dk)

I Great Smoky Mountains National Park kan du oppleve naturskjønne fossefall, over 1600 forskjellige planter og ville dyr – blant annet den amerikanske svartbjørnen. I parken kan du også bestige fjellet Clingmans Dome, som med sine nesten 2025 meter er det høyeste punktet i delstaten Tennessee.

Les mer om Great Smoky Mountains National Park HER og om delstaten Tennessee HER

Les også: Musikk og motorsykler i TennesseeNaturskjønne Natchez Trace Parkway i TennesseeGuidet musikktur gjennom TennesseeJack Daniel’s og whiskyhistorie i TennesseeMusikkhistorie og friluftsliv i Tennessee

Flere reisetips, nyheter og artikler om det sørøstlige USA finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Hvis du sjekker kartet på el-sparkesykkel er det stor forskjell om du er en del av trafikken eller ikke (Foto: Frende Forsikring)

Kan koste deg over 10 000 kroner

suleskard - Fjell - vei - sommeråpent

Brokke-Suleskarveien åpnes 21. mai: Spektakulære inntrykk rundt hver sving

(Foto/Illustrasjon: Amadeus)

Amadeus kjøper Vision-Box

Utsikt over Messina på Sicilia, et av de mest populære reisemålene i Italia. Øya er blant annet kjent for sine mafiarøtter og aktive vulkan (Foto: TUI)

Nordmenn vil skreddersy Italiareisen

(Foto: Stena Line)

Strawberry overtager driften af Stena Line`s The Reef-hotel i Frederikshavn