Pommes frites er en av Belgias nasjonalretter. Den ble internasjonalt oppdaget av amerikanerne under første verdenskrig.
Hele 60 prosent av lokalbefolkningen i Flandern spiser pommes frites på ukentlig basis. Derfor er pommes frites i Belgia noe mer enn noe du bare bruker som tilbehør til maten.
Pommes frites er en rett i seg selv, og i Belgia legger man sin flid i å tilberede dem på tradisjonelt vis.
Dette gjelder både for hvilken skjæreteknikk du bruker og en spesiell frityrsteking.
Ekte belgiske pommes frites stekes alltid to ganger, slik at de blir ekstra sprø, men fortsatt er myke inni. Et av de beste stedene å få vaskekte «belgiske pommes frites» i Brüssel er ved paviljongen Maison Antoine i Brussel, der pommes fritesen stekes i et spesielt fett som gjør dem ekstra smakfulle.
Les mer om Maison Antoine HER
Les også: BE DELICIOUS – Belgisk matkultur ut i verden – Finn din favoritt blant Flanderns pommes frites – Fem opplevelser du må få med deg på matreisen – Flamske stuinger og sprø pommes frites – Ølkultur og sprøstekt nasjonalrett