logo-white

3000 tonn bærekraftig drivstoff til Emirates på London Heathrow

Shell Aviation skal forsyne Emirates med deres hittil største mengde med bærekraftig flydrivstoff (SAF) på London Heathrow Airport.

Tanking av SAF – Sustainable Aviation Fuel på London Heathrow (Foto: Emirates Airline)

Innen slutten av sommeren skal Emirates motta 3000 metriske tonn ren SAF, blandet med konvensjonelt jetdrivstoff. Drivstoffet leveres til London Heathrow flyplass (LHR) av Shell Aviation. Her vil det bli lagt til i flyplassens eksisterende infrastruktur for flyplassdrivstoff og flymotorer.

Holder SAF rimelig og tilgjengelig Dette er første gang Emirates opererer med SAF i enkelte flygninger ved London Heathrow, i deres hittil største SAF-forsyning.

Emirates deltar i et SAF-insentivprogram ledet av London Heathrow som sikrer at drivstoffet er rimelig og tilgjengelig for flyselskaper som opererer på flyplassen. Via detaljert rapportering vil Emirates selv stå for regnskapet, sporingen og oppfølgingen av leveransen av drivstoffet på London Heathrow, samt påvirkningen på bærekraft.

Nestleder og driftsdirektør i Emirates Airline, Adel Al Redha, sier at Emirates er svært motiverte for neste steg på veien.

– London Heathrow sitt insentivprogram vil sette fart på utviklingen i SAF-markedet, slik at drivstoffet blir enda mer tilgjengelig for flyselskaper. Det vil gjøre det mer kommersielt levedyktig, og oppmuntre til oppskalering og bruk, samt utvide kapasiteten langs hele forsyningskjeden til å produsere, blande, håndtere og distribuere SAF mer bredt, sier Adel Al Redha.

Ross Baker, kommersiell sjef på Heathrow Airport, legger til:

– SAF er avgjørende for å dekarbonisere langdistanseflyvninger da det kan kutte karbonet på ruter som London til Dubai uten behov for nye fly eller infrastruktur. Takk være forpliktelser fra flyselskaper som Emirates, forventer vi å støtte bruken av opptil 155 000 tonn SAF på Heathrow i år.

SAF-drevne fly fra Oslo

I ren form kan SAF redusere livssyklusens karbonutslipp med opptil 80 % sammenlignet med konvensjonelt jetdrivstoff. Emirates har en omfattende SAF-strategi og utforsker muligheter for å blant annet bruke SAF operativt der det er tilgjengelig, dele utslippskostnader med bedriftskunder eller leverandører, samarbeide om langsiktige SAF-prosjekter med partnere og støtte SAF-foretak i UAE med potensialet til å forsyne bærekraftig flydrivstoff ved sitt knutepunkt.

Les også: Emirates landet storavtale om 11 millioner liter miljøvennlig flydrivstoff (SAF)

I fjor samarbeidet flyselskapet med Shell Aviation for å forsyne SAF til Dubaiflyplassens drivstoffsystemer for første gang noensinne, og tildelte SAF til en rekke flyvninger. Flere flygninger fra både Oslo, Amsterdam, Paris og Lyon drives i dag på SAF.

Les også: Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfondEmirates med store miljøambisjoner – nå fylles SAF-tankene på Schiphol

Flere nyheter om Emirates finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Topp ti reisemål fra Norge – 270 000 Norwegian-passasjerer til Spania

Havila Castor - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Havila utvider sesongen i Geirangerfjorden

Sotaventolagunen på Fuerteventura, Kanariøyene (Foto: Spanias Turistkontor)

Spania har flest miljømerkede strender

(Foto: Mikko Ryhänen / Finnair)

Finnair åpner ny og oppgradert lounge på Helsingfors – Vanda

Italiensk mat er nordmenns favoritt, viser ny undersøkelse  (Bildekilde: Ticket)

Det beste matlandet å besøke