logo-white

Emirates investerer i grønnere luftfart med midler fra eget bærekraftsfond

Verdens største flyselskap investerer i et tverrfaglig, internasjonalt forskningssamarbeid for en grønnere luftfartsindustri.

Whittle Laboratory holder til i University of Cambridge, England (Fotokilde: Emirates Airline)

Emirates gjør nå sin aller første investering fra bærekraftsfondet deres på 200 millioner USD (rundt 2,2 milliarder kroner), og blir industripartner med Aviation Impact Accelerator (AIA).

Investeringen har som formål å støtte forskning og utvikling (FoU) som bidrar til å redusere bruk av fossile brensler i kommersiell luftfart.

Målet med partnerskapet er å fremme samarbeid, levere data til AIA sine ulike klimapåvirkningsverktøy, støtte deres arbeid med datamodellering og delta i fremtidige prosjekter dedikert til å redusere klimautslipp fra global luftfart.

AIA holder til ved University of Cambridge, og initiativet ledes sammen med universitetets Whittle Laboratory og Institute for Sustainability Leadership (CISL). Det består av en gruppe med internasjonale tverrfaglige eksperter som utvikler evidensbaserte systemer, visualiseringer og spesialiserte verktøy for å gi politikere, luftfartsindustrien og offentligheten verdifull innsikt som brukes i arbeidet for en mer bærekraftig luftfart.

Globale tungvektere

Emirates slutter seg dermed til de andre industripartnerne Boeing, Rolls-Royce, The Royal Air Force, IATA, 4Air og Flexjet. Partnerskapet består i tillegg av blant annet verdens økonomiske forum, The Aerospace Global Forum, Det britiske departementet for energisikkerhet og netto null, samt Det britiske departementet for transport. MIT og andre verdensledende universiteter i Storbritannia og Australia er også partnere.

Sir Tim Clark, president i Emirates Airline uttaler:

– Emirates er stolt over å støtte Aviation Impact Accelerator som det første prosjektet under vårt Sustainability Fund. Som industripartner har vi en unik mulighet til å ta en aktiv og konstruktiv rolle i dette samarbeidet. Her får vi delt kunnskap og innsikt, bidratt til å utvide AIAs geografiske rekkevidde og støtte utviklingen av verktøy som adresserer et spekter av nye luftfartsteknologier. Arbeidet kan skape et viktig rammeverk for endringene som må gjennomføres for å redusere den langsiktige klimapåvirkningen fra kommersiell luftfart.

Emirates Sustainability Fund

Emirates’ bærekraftsfond på 200 millioner USD (rundt 2,2 milliarder kroner) skal støtte forsknings- og utviklingsprosjekter (FoU) med mål om å redusere påvirkningen av fossile brensler i kommersiell luftfart. Midlene vil bli utbetalt over tre år til globalt anerkjente organisasjoner, gründervirksomheter, og akademiske institusjoner som arbeider med og bidrar til løsninger innen avansert drivstoff, energi- og fremdriftsteknologier, samt andre løsninger for reduksjon av utslipp.

Flere nyheter om Emirates Airline finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Boskinac Pag Island - Restaurent - Michelinguiden - Kroatia

Nye MICHELIN-stjerner til Kroatia

(fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Overskudd, økt kapasitet og passasjervekst i andre kvartal

Air France-KLM og SAS kunngjorde i dag at de har signert codeshare- og interline-avtaler som gjelder for Air France, KLM og SAS. Disse avtalene inkluderer også gjensidige fordeler i lojalitetsprogrammene (Bildekilde: Air France KLM)

SAS har signert codeshare- og interline- avtaler med Air France-KLM

Viking Star er registrert i NIS - Norsk Internasjonalt Skipsregister . Det er første gang på mange år at et så stort cruiseskip seiler under norsk flagg (foto: ©otoerres)

Viking igjen kåret til verdens beste cruiseselskap

För vätgasdrivet flyg är det korta och medellånga resor som ligger närmast i sikte. Nya studier från Chalmers visar att nästan alla flygresor inom 1200 kilometers radie kan göras med vätgasdrivet flyg (Foto: Christina Sicoli | Unsplash)

Framstegen som ger vätgasflyget medvind