logo-white

Viking lanserer nytt elvecruise for 2024-sesongen – “Paris and D-Day 80th Anniversary”

Viking® har lansert en unik 12-dagers reiseopplevelse til England og Frankrike i anledning 80-årsjubileet for D-dagen i 2024.

Viking elvebåt på Seinen med Eiffeltårnet i bakgrunnen (Bilde: Viking)

Viking® har nylig lansert Paris & D-Day 80th Anniversary for neste sesongs europeiske elvecruise. Med avreisedatoer fra mars til november 2024 vil den 12-dager lange seilasen fra London til Paris minnes operasjon Overlord og de historiske slagene i Normandie for nesten 80 år siden, som var avgjørende for frigjøringen av Vest-Europa fra tysk okkupasjon.

– Mange av våre gjester, spesielt de med familiemedlemmer som tjenestegjorde i forsvaret, har stor interesse for andre verdenskrig, sier Torstein Hagen, styreleder i Viking.

– I tråd med vår forpliktelse om å tilby reiseopplevelser for «det tenkende menneske», er vi glade for å kunngjøre denne unike reisen som markerer 80-årsjubileet for D-dagen, en av de viktigste milepælene i moderne historie.”

Gjestene på Paris & D-Day 80th Anniversary vil starte reisen i London med å besøke historisk viktige steder fra andre verdenskrig, som Churchills krigsrom der de planla D-dagen, og Bletchley Park som var hovedkvarteret til etterretningstjenestens kodeknekkere. Gjestene kan også lære om Storbritannias spesialstyrker og deres allierte på Imperial War Museum London og oppleve Gunwharf Quays, D-Day Museum og Southwick House – der general Dwight D. Eisenhower planla operasjon Overlord.

Etter fire dager i England går reisen videre til Paris hvor gjestene går om bord i Viking®`s prisvinnende elveskip Viking Longship®. På rundreisen fra Paris vil gjestene blant annet få oppleve Giverny og besøke den vakre parken og huset der Claude Monet bodde og jobbet, følge i Jeanne d’Arc sine fotspor i Rouen, besøke den amerikanske millitærkirkegården i Normandie og strendene fra landgangen under andre verdenskrig.

Vikings langskip på Seinen har 84 lugarer og plass til 168 gjester og er spesialbygget for å kunne seile gjennom hjertet av Paris. Det legger til kai ved Port de Grenelle, en kort spasertur fra Eiffeltårnet. Skipene har en akevitterrasse, et stort utvalg lugarer og er innredet i skandinavisk stil. Skipene har et hybrid fremdriftssystem med batterier og er også utstyrt for landstrøm for å redusere drivstoffbruken mens de ligger til havn. Solcellepaneler bidrar til å gjøre skipene enda mer energieffektive.

Nå tilgjengelig: Den europeiske elvecruisesesongen 2025

Mens Viking fortsetter å feire 25-årsjubileet sitt markerte rederiet nylig en annen viktig milepæl – januar var den beste enkeltmåneden i Vikings historie. Med rekordstort antall bookinger er Europa fortsatt et populært reisemål, og som svar på den sterke etterspørselen har Viking åpnet alle datoer for bestillinger av elvecruise i Europa for 2025-sesongen.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Flere svensker handler i Norge (Fotokilde: AffiliJet)

Nå drar svenskene til Norge for å kjøpe billigere mat

Air Premia er et lite og forholdsvis nytt flyselskap Det ble stiftet i 2917 og har en flåte bestående av tre Boeing 787-9 Dreamliner. Rutenettet omfatter destinasjoner som Frankfurt, Tokyo, Singapore, Jeju, Bangkok, Ankara, Newark, Los Angeles, Ho Chi Minh City, samt Gimpo og Incheon i Sør-Koreas hovedstad Seoul. Til sommeren kommer også Oslo med på rutekartet (Foto: Air Premia)

Ny direkteflyrute Norge – Sør-Korea

(Bildestrøm: Hotels.com)

Horoskopenes hoteller: Hotels.com viser hvor du bør bo basert på stjernetegnene dine

(bildekilde: ticket.no)

Vårens weekendbyer utenfor topplisten

Københavns lufthavn, Kastrup  (foto: ©otoerres)

Igen rekordbillige flybilletter fra København – Prisfald på +60%