logo-white

Tips for å gjøre fritidsboligen mer energieffektiv

Stadig flere norske reisende vektlegger en grønn ferie nå for tiden. Vi ønsker å oppsøke bærekraftige turistdestinasjoner, og å reise så økologisk som mulig. Men hva med egen feriebolig? Har du tenkt på at den kan gjøres grønnere også? I denne artikkelen finner du ut mer om hvordan du kan renovere din hytte eller ditt feriehus for å senke både energiforbruk og karbonavtrykk.

Det finnes gode lån for renovering av fritidsbolig (Bildeillustrasjon: SB/BZ)

Oppvarming av hytta for en økonomisk og grønn vinterferie

La oss med en gang understreke at det å feriere i egen bolig, i eget land, i utgangspunktet er meget gunstig med tanke på miljøet. Å ta bilen til hytta eller feriehuset er selvsagt noe som gir atskillig lavere karbonavtrykk enn å skulle fly langt av sted.

Når det er sagt, er det jo gjerne sånn at man ikke er fullt så på hugget når det gjelder å introdusere de nyeste løsningene for effektiv energibruk på hytta. Det er jo tross alt ikke der vi tilbringer mesteparten av tiden vår. Mange hytteeiere tenker også at de gjerne kan betale litt ekstra for strømmen de relativt få døgnene av vinteren som skal tilbringes ute på tur.

Det kan være en noe uklok satsing, både på kortere og lengre sikt. Ser vi fremover i tid synes det ganske sikker at forbrukere – også de som er i markedet etter å kjøpe ny hytte – vil prioritere det økologiske høyere og høyere. Dermed vil det lønne seg på takst og salgspris å sørge for at hytten har en energivennlig oppvarmingskilde og er så godt isolert som overhodet mulig.

På kort sikt ønsker vi jo å ha det godt og varmt på hytta til påske og i vinterferien. Aller helst uten å sløse med strømmen. Dermed får du i pose og sekk ved å renovere din hytte med tanke på effektiv oppvarming og redusert varmetap.

Slik holder du feriehjemmet svalt om sommeren

Er du så heldig at du har et feriehjem som ligger slik til at det egner seg bedre om sommeren enn om vinteren, kan det være viktig å prioritere nedkjøling når sola står på som skarpest. Har du store panoramavinduer, får du sikkert en flott utsikt. Du vil også risikere at innemiljøet blir i overkant varmt. Det finnes mange renoveringsmuligheter som kan hjelpe deg med dette.

Å installere persienner er et populært valg. Det foreligger blant annet smarte modeller som kan innstilles slik at de automatisk skaper skygge i henhold til rådende lysforhold på forskjellige tider på døgnet. I tillegg kan det være mye å hente på å installere varmepumpe eller aircondition også. Da får du nedkjølt boligen hurtig og effektivt.

En varmepumpe kan brukes som aircondition-enhet om sommeren, foruten varmekilde om vinteren. Slike enheter har forholdsvis lavt energiforbruk. Merk at de må installeres av en profesjonell montør som del av renoveringen.

Med mindre du bor i en del av landet med svært varme somre, vil nok en rendyrket aircondition-enhet være unødvendig. Da kan du derimot renovere med å installere takvifter. Disse er meget effektive, og bruker dessuten svært lite strøm.

Det finnes gode lån for renovering av fritidsbolig

Ønsker du å renovere din fritidsbolig, kan du sikre deg gunstig finansiering på en enkel og rett frem måte ved å ta opp et lån spesifikt for formålet. Det finnes flere banker på markedet som spesialiserer seg på dette segmentet. Hos Santander finner du både konkurransedyktig rente og gunstige lånekostnader.

Et lån for renovering av bolig gir deg stor handlefrihet. Du kan gjennomføre en rekke forskjellige prosjekter med denne typen finansiering. Det inkluderer å oppgradere din hytte eller ditt feriehus på en måte som gjør både din hverdag og din fritid noen hakk grønnere.

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer

Nå blir det merverdiavgift på all netthandel fra utlandet