logo-white

Utforsk det skotske høylandet med leiebil

Dersom du drømmer om å utforske det skotske høylandet, men guidede turer ikke er helt din greie, vil trolig en leiebil være midt i blinken for deg. De fleste velger å fly til Edinburgh eller Glasgow og hente bilen på flyplassen, mens andre reiser til høylandets hovedstad Inverness.

Edinburgh Castle - Edinburgh - Skottland
Edinburgh Castle (Photo by Jörg Angeli on Unsplash)

Opplev Skottland i ditt eget tempo

Det skotske høylandet er en drømmedestinasjon for mange, og ingenting er bedre enn å skreddersy ferien med en leiebil. Du kan bruke denne leiebilguiden for å finne de beste tilbudene tilpasset dine behov.

Husk at du har muligheten til å levere bilen på en annen stasjon enn der du hentet den, dersom du for eksempel ønsker å starte i Edinburgh og avslutte reisen i Inverness. Opplev Skottland i ditt eget tempo, og sørg for at du velger en bil som er laget for det litt mer utfordrende terrenget man kan møte på i høylandet.

Kombiner turen med en storbyferie

Hvorfor ikke kombinere høylandsferien med en storbyferie? Edinburgh er hovedstaden i Skottland, og byen er delt inn i to bydeler, Old Town og New Town, som begge har mye å på by og er tatt inn på UNESCOs verdensarvliste.

Edinburgh er en sjarmerende og interessant by med gamle bygninger, brosteinsgater og et rikt kulturliv. De fleste sørger for å ta turen innom Edinburgh Castle når de er her, den gamle og berømte festningen på Castle Rock. Glasgow er også blitt en populær reisedestinasjon med årene. Byen har gått fra å være en fiskerlandsby til å ha et kriminelt og røft rykte til å bli kåret til Europas kulturhovedstad i 1990.

Cairngorms National Park road - Ballater -Skottland
Veien gjennom Cairngorms National Park i Ballater (Photo by Milada Vigerova on Unsplash)

Glasgow kan by på et rikt kulturtilbud, yrende uteliv og gode shoppingmuligheter. East End i byen er dessuten kjent for å være hjemmedistriktet til fotballklubben Celtic. Med en leiebil kan du dessuten enkelt reise innom et av Skottlands flotteste slott på vei til høylandet fra både Edinburgh og Glasgow: Stirling Castle.

En ren høylandsopplevelse

Dersom storbyene ikke frister spesielt mye, og du vil sette kursen direkte mot høylandet, kan det være en idé å fly til enten Aberdeen eller Inverness for å komme nærme de øvre delene av høylandet. Ta deg tid til å nyte den storslåtte naturen og fredelige omgivelser, og besøk gjerne et whiskydestilleri på veien, dem er det nemlig mange av.

Ikke glem å pakke gode sko, det er utallige muligheter for fotturer i høylandet. Det er mange populære attraksjoner i det skotske høylandet, for eksempel innsjøen Loch Ness som skal være hjemmet til sjøuhyret «Nessie» og slagmarken Culloden hvor Bonnie Prince Charlie kjempet for makten i Skottland.

Dersom du ønsker en pause fra kjøringen, men samtidig vil oppleve mer av den praktfulle naturen, kan dere alltids ta en tur med damplokomotivet The Jacobite, hvor du kan kjøre den samme ruten som Galtvortekspressen i Harry Potter.

Friheten til å være impulsiv

Det er alltid nyttig å ha en plan før du setter ut på en bilferie, men husk at fordelen med å ha en leiebil istedenfor å reise på en guidet tur er at du har friheten til å være impulsiv.

Lag gjerne en reiserute på forhånd, men du trenger ikke følge den slavisk. Ta noen avstikkere eller tilbring litt ekstra tid et par steder dersom du føler for det. Her er det ingen timeplan som forteller deg hvor du skal være til enhver tid.

Les flere reisetips og artikler om Skottland HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Ivan Sardi)

Økende interesse for sykkellandet Kroatia

Sykehusskip: Håndterapeut Yieddy Ferreira jobber med mobilitet sammen med en pasient (Foto: Tirsa Tapia Zamora)

Nytt sykehusskip for gratis kirurgi og opplæring i Afrika sør for Sahara

Fra mellomoppgjøret i 2023 (Foto: HK/LO)

Fare for streik i taxfree i Norge

Illustrasjonsbilde: Avinors elfly over Trondheim lufthavn, Værnes (Foto: Øystein Løwer / Avinor)

Norge skal etableres som internasjonal testarena for null- og lavutslippsluftfart

(Illustrasjonfoto OFV/Bo A. Bergan)

Norge vs. Europa: Laveste snitthastighet mellom storbyene