logo-white

Tariffavtale for pilotene signert

Flyr og selskapets pilotforening signerte tirsdag en tariffavtale som gjelder ut mars 2024. Partene er representert av henholdsvis NHO Luftfart/NHO og Norsk Flygerforbund/LO. Avtalen er resultat av en konstruktiv dialog som startet da Flyr lanserte sine planer i fjor høst.

Tariffavtale - Piloter - Flyr - Norsk Flygerforbund
Adm.dir. Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr og forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund (Pressefoto: Flyr)

– Vi ønsker å representere noe nytt og positivt i luftfarten og skal støtte opp om den norske modellen. Dette vil bidra til å motvirke trenden vi har sett de siste årene, hvor utstrakt bruk av outsourcing, utflytting av arbeidsplasser til lavkostland, bruk av bemanningsselskaper og driftslisenser utenfor Norge og Skandinavia har blitt den nye normalen i luftfarten, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

For Flyr innebærer avtalen at selskapet og de ansatte får forutsigbare og gode rammer for å etablere og utvikle selskapet i det norske markedet.

– Vi mener det er mulig å drive et flyselskap i Norge basert på moderne teknologi, smarte og enkle løsninger, med svært kompetente og lokalt ansatte medarbeidere. For å få til dette er det avgjørende med et godt samarbeid med foreningene, slik at vi i fellesskap kan søke gode løsninger og nye modeller basert på en felles forståelse av utfordringene i luftfarten. Vi opplever at vi har etablert en positiv og konstruktiv dialog med Norsk Flygerforbund og pilotforeningen preget av åpenhet, transparens og gjensidig tillit. Vi ser frem til å fortsette et tett samarbeid med pilotforeningen om vårt felles mål om å skape trygge, gode og varige arbeidsplasser i norsk luftfart, fortsetter Wikstrøm Frislid.

Norsk Flygerforbund ser fram til å bidra til å videreutvikle norsk luftfart sammen med Flyr med utgangspunkt i den norske modellen.

– Et organisert arbeidsliv er viktig i alle bransjer og næringer, men ikke minst i luftfart som utgjør en del av vår felles infrastruktur. Samtidig har utviklingen i bransjen gitt stor grunn til bekymring, så er svært positive signaler som tar oss i riktig retning, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund.

– Utviklingen har dessverre alt for lenge vært preget av aktører som utfordrer ansvarligheten i en velfungerende luftfart. Med en uttalt ambisjon om å styrke den norske arbeidslivsmodellen og innovasjon som også fokuserer på menneskelige verdier, representerer Flyr et friskt pust som vi verdsetter. Konkurransen i luftfart vil fortsatt være knallhard, og riktig balanse mellom konkurransekraft og sosiale verdier er alltid krevende. Et organisert arbeidsliv med utgangspunkt i den norske modellen og et tillitsbasert samarbeid er da veien å gå. Flyrs verdier utgjør et viktig bidrag i en ny trend i retning av en økonomisk-, sosialt- og miljømessig bærekraftig luftfart med ansvarlige aktører, avslutter Carlsen.

Les også: Har startet forsalget av flybilletter Flere nyheter og artikler om Flyr finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Polarsirkelen lufthavn - Mo i Rana - Illustrasjon

AF Gruppen skal bygge ny flyplass i Mo i Rana

Stena Estelle _Ferje - Karlskrona - Sverige

Stena Estelle sejler fra d. 4. september

Crew - Norse Atlantic Airways - BER - Berlin International Airport Willy Brandt

Norse starter Berlin – Fort Lauderdale – Blir størst på langdistanse ut fra Berlin

Restaurant - Spania - Verdens 50 beste restauranter 2022 - Spanias turistkontor

Seks spanske restauranter er blant de 50 beste i verden

Janne Johansen - Hotelldirektør - Quality Hotels - Nordic Choice

Janne Johansen overtar ledelsen av Quality Hotel 33