logo-white

Singeldagen 11.11: Opplevelser for deg som reiser alene

På lørdag er det Single’s Day, en global shoppedag i stil med Black Friday og Cyber Monday, men som skiller seg ut med fokus på å feire singlelivet. Single’s Day er hvert år den 11/11 – da datoen inneholder en masse 1-taller.

Single/Solo traveller-suite hos Celebrity Cruises (foto: celebrity cruises/related.dk)

Single’s Day startet som et alternativ til Valentines Day i Kina, hvor singler kunne dulme dulme sin ensomhtd med gode tilbud. I dag er Single’s Day en av verdens største shoppedager, hvor alle, single eller ei, kan shoppe gode tilbud.

Selvguidet alenereise i Japan

Ønsker du å oppleve Japans kultur og natur på egen hånd, men likevel få hjelp av eksperter, kan du bestille en rundtur med Inside Japan Tours, som lager såkalte «selvguidede alenereiser». Da får du gode muligheter til å utforske på alene, samt tid til gruppeopplevelser som matlagingskurs og gatematomvisninger hvor du kan møte likesinnede.

På sykkeltur gjennom Kyoto i Japan (Foto: JNTO)

For eksempel kan du reise mellom Tokyo, Kyoto og Hiroshima med høyhastighetstog. Underveis overnatter du på blant annet på kapselhoteller og tradisjonelle ryokaner. Og du kan fint gå på restaurant alene.
Det å spise alene er ganske normalt i Japan. Hos ramen-kjeden Ichiran har de egne båser for én person, mens kjeden Yakiniku Like serverer japansk BBQ for deg som spiser alene.

HER finner du en guide for single/soloreisende i Japan

Stemningsfull alenetur til Brügge i julen

Middelalderbyen Brügge nord i Belgia er vakker hele året. Men UNESCO-byens kanaler og brosteinsgater er spesielt eventyraktige i vintermørket og med julepynt.

Julemarked i Brügge, Flandern (Foto: Kevin Faingnaert)

Fra 24. november til 7. januar kan du nyte Winter Glow-festivalen, som blant annet byr på julemarked og skøytebane – og mulighet til å ta en pause med varm kakao og belgiske vafler. Du bør også prøve klassiske kulinariske spesialiteter som flamsk lapskaus eller nasjonalretten moules frites, som best skylles ned med belgisk øl.

Les mer om Flandern HER

Alenetid i estisk natur

Drømmer du om fred og ro midt i naturen, er hotellene til kjeden ÖÖD Hötels i Estland det opplagte valget. Her kan du for eksempel overnatte i en av hotellets små speilhytter, som alle ligger på avsidesliggende steder i en stor skog.

SUME by ÖÖD Hötels i Estland (Foto: Oliver Soosaar)

En av de mest iøynefallende hyttene er ÖÖD Hötels Laheranna, som ligger ved bredden av Ihasalu-bukten omgitt av vakker furuskog, turstier og sandstrender. I tillegg til seng og bad har hytta også en liten kjøkkenkrok og en romslig terrasse med grill, hvorfra du har en vakker panoramautsikt over naturen rundt.

Prisvinnende alenecruise med Celebrity Cruises

Hvis du som alenereisende har et cruise på bøttelisten din, bør du ta en nærmere titt på cruiseselskapet Celebrity Cruises’ flytende kvalitetsresorter. I 2022 vant Celebrity Cruises nemlig prisen Solo Traveller Magellan Award for sine mange spesielle initiativ for alenereisende.

Suite med veranda for single/ solo travellers hos Celebrity Cuises (foto: celebrity cruises/related.dk)

Blant annet kan du bestille alenelugar på de aller fleste av selskapets skip. I tillegg tilbyr Celebrity Cruises også en rekke arrangementer der alenereisende inviteres til å møte likesinnede: Den første kvelden på skipet vil det vanligvis være en velkomstmiddag der alle alenereisende samles for å spise. Dette gir deg en god mulighet til å stifte nye bekjentskaper allerede fra første dag.

Når skipet legger til kai på dagtid, kan du være med på en av Celebrity Cruises’ mange guidede turer sammen med skipets øvrige passasjerer.

Les mer om “Solo-cruisene” til Celebrity Cruises HER

Spektakulære naturopplevelser i det nordvestlige USA

Liker du storslåtte naturopplevelser, bør du ta turen innom det nordvestlige USA, hvor du finner delstatene Nord-Dakota, Sør-Dakota, Montana, Wyoming og Idaho – også kjent som The Great American West. De fem delstatene inneholder noen av USAs mest majestetiske naturopplevelser i kjente nasjonalparker som Yellowstone, Theodore Roosevelt National Park og Glacier National Park.

Grand Prismatic Spring i Yellowstone National Park, Wyomimg (Foto: Wyoming Office of Tourism)

Virker det litt overveldende å gå rundt i nasjonalparkene alene – eller du bare vil dele inntrykkene og minnene med nye bekjentskaper – har reisebyrået Cowboyreiser spesialisert seg på gruppeturer som drar innom delstatenes mest spektakulære naturopplevelser.

Les mer om nasjonalparkene og monumentene i det nordvestlige USA – delstatene Idaho, Montana, Nord-Dakota, Sør-Dakota og Wyoming HER

Møt nye mennesker på guidede mat- og kunstomvisninger i Miami

Miami er kjent for sin pulserende kunstscene og smakfulle gastronomi. Og både kunst og gastronomi er i fokus for Miami Culinary Tours’ guidede gruppeturer, hvor du kan oppleve den pulserende Florida-metropolen og møte nye mennesker underveis.

På matsafari i Miamis design distrikt (Foto: Miami Culinary Tours)

Little Havana Food & Cultural Tour i det cubanske distriktet kan du for eksempel oppleve den cubanske kulturens innflytelse på Miami. Her besøker du lokale matsteder, smaker på deilige spesialiteter og besøker en cubansk sigarfabrikk. Du vil også se verk laget av lokale kunstnere, inkludert det berømte veggmaleriet Damas De Blanco.

Les mer om Miami Culinary Tours HER og om Little Havana Food & Cultural Tour HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Torp Sandefjord lufthavn (bildekilde: torp.no)

SAS tilbake til Torp Sandefjord med ny rute til København

Slike SMS er falske - og er ikke fra Statens vegvesen (Foto: Skjermdump)

Pågående svindel: Ikke åpne falsk SMS fra Vegvesenet

(bildekilder: fyriresort.com/essgroup.se)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 29. februar 2024

(Fotokilder: AdobeStock/USN)

Cruisetips: VIVAs elvecruise i Europa

Fra venstre: Daglig leder i Hyttetjenester Knut Skinnarland, sjef i Ignite Capital Magnus Baumann, styreleder i Hyttetjenester, Bjørn Vidar Wold Pedersen og styremedlem i Hyttetjenester, Jan Ivar Sæthre (Fotokilde: Ignite Capital)

Satser 17 millioner på hyttetjenester