logo-white

Seks israelske restauranter rangert blant de 50 beste i Midtøsten og Nord-Afrika

Seks israelske spisesteder har fått plass på 50 Best sin liste over de 50 beste restaurantene i Midtøsten og Nord-Afrika for 2023

Fra George and John i Tel Aviv (bildekilde: goisrael.no)

For andre år på rad har 50 Best rangert flere israelske restauranter blant de 50 beste restaurantene i Midtøsten og Nord-Afrika. 2023-utgaven av listen inkluderer restauranter fra 14 byer, med 15 nykommere som ikke var med på fjorårets liste.

De seks israelske restaurantene på listen ligger alle i Tel Aviv, og alle var også på 2022-listen unntatt A, som åpnet så sent som i fjor. Dessuten ble den plantefokuserte restauranten Opa i Tel Aviv tildelt One to Watch Award, som anerkjenner en lovende nykommer som 50 Best mener har potensial til å bli opptatt på listen i årene som kommer.

Nummer 6: George and John

George and John er den israelske restauranten som havner høyest på årets liste, på sjetteplass (opp fra niendeplass på fjorårets liste). Den befinner seg i første etasje på Drisco Hotel i det pittoreske nabolaget HaMoshava HaAmerika’it (Den amerikanske kolonien) i Tel Aviv. Restauranten ledes av kjøkkensjef Tomer Tal og tilbyr en moderne, lokal og sesongbasert meny av raffinerte og kreative retter i en atmosfære som kombinerer hotellets innholdsrike historie med Tel Avivs levende miljø.

Kjøkkensjef Tomer Tal (bildekilde: goisrael.no)

Fra 50 Bests nettsted:

«I restauranten til kjøkkensjef Tomer Tal kombineres smaker og oppskrifter fra hans jødisk-marokkanske bakgrunn med sesongbaserte råvarer fra Karmelmarkedet i Tel Aviv og fersk sjømat fra Jaffa havn, som ikke ligger så langt unna. Hver rett er vakkert lagt på tallerkenen og forteller sin egen historie og viser et aspekt av den lokale matkulturen i den østlige enden av Middelhavet.»

George and John sitt nettsted finner du HER
Adresse: 4–6 Auerbach St., Tel Aviv
Instagram: @georgeandjohn_restaurant

Nummer 14: OCD

OCD er en restaurant der det bare er plass til 19 gjester rundt det åpne kjøkkenet, og her serveres kun en 19-retters smaksmeny som henter inspirasjon fra nærområdets kultur, råvarer, historie og «chutzpah». Restauranten ble også tildelt Sustainable Restaurant Award av Sustainable Restaurant Association, siden den har den høyeste bærekraftvurderingen. Teamet på OCD legger stor vekt på å kjøpe inn lokale råvarer og justere menyen sin etter sesong, noe som sikrer minimalt med matsvinn.

Fra OCD i Tel Aviv (Foto: Haim Yosef)

Fra 50 Bests nettsted:

«Kjøkkensjef Raz Rahav ønsker ikke at maten hans skal omtales som «europeisk» eller «levantinsk» eller noe midt imellom. På OCD ønsker han bare å være kjent for sin «progressive israelske mat». Planetvennlig praksis er kjernen i virksomheten, og har gjort at restauranten er blitt tildelt årets Sustainable Restaurant Award, sponset av Arla Pro.»

OCD sitt nettsted finner du HER
Adresse: 17 Tirza st., Tel Aviv
Instagram: @ocd_tlv

Nummer 24: A

Den israelske restauranten A av Yuval Ben Neriah er en nykommer både på listen og i Tel Aviv. Restauranten har som sin kulinariske visjon å ha en moderne tilnærming til det japanske kjøkken, med førsteklasses lokale ingredienser, utforsket gjennom forskjellige matlagingsmetoder, med kontrasterende elementer i hver rett. 

Fra 50 Bests nettsted:

«Kjøkkensjef Yuval Ben Neriah har bygd seg opp et navn som en av Tel Avivs hotteste talenter. På den japansk-fokuserte menyen er hver rett minimalistisk og naturlig vakker. Prøv en biff med potetgrateng og en beurre blanc-saus smaksatt med koji; ellers er et måltid bestående av fisk, tempura-reker, sashimi eller takoyaki blant høydepunktene.»

Restaurant A sitt nettsted finner du HER  
Adresse: Begin 121, Tel Aviv
Instagram: @a_restauranttlv

Number 32: Animar

På 32. plass finner vi restauranten Animar, som serverer «Med to Table»-retter, det vil si retter laget av de beste råvarene hentet «rett fra Middelhavet til bordet», i kjøkkensjef Hillel Tavakolis personlige tolkning. 

Animar restaurant (Foto: Ohad Kab)

Fra 50 Bests nettsted:

«Denne uformelle «fine dining»-restauranten kombinerer tyrkiske retter og andre middelhavsretter med panoramautsikt over stranden i Tel Aviv. Som mange israelske restauranter oppleves Animar best når maten deles av alle gjestene ved bordet. Kjøkkensjef Hillel Tavakoli kombinerer smaker fra hans persisk-libyske barndom og serverer klassikere som ciğ köfte toppet med revet labneh.»

Animar sitt netted finner du HER 
Adresse: 87 Ha’yarkon St., Tel Aviv
Instagram: @animartlv

Nummer 40: Milgo and Milbar

Milgo and Milbar befinner seg i en Bauhaus-bygning på den berømte Rothschild-bulevarden i Tel Aviv. Restauranten serverer moderne israelsk mat som inkorporerer kjøkkensjef Moti Titmas unike tolkning av internasjonale retter, med lokale ingredienser av høy kvalitet som er hjemmehørende i regionen.

Fra 50 Bests nettsted:

«Kjøkkensjef Moti Titmans mat gjenspeiler alle oppholdene han har gjort på sin kulinariske reise i livet, med smaker som forenes i et moderne, presist, tel-avivsk kjøkken. Restauranten ble grunnlagt i 2013 på et av byens viktigste hjørner på Rotschild-bulevarden, og preges av en vennlig atmosfære, med musikk og lyden av klokken som ringes når en ny rett er klar til servering.»

Milgo and Milbar sitt nettsted finner du HER  
Adresse: Rothschild 142, Tel Aviv
Instagram: @milgomilbar

Number 48: Habasta

På 48. plass finner vi Habasta, som betyr «markedsbod» på hebraisk. Det er en bitteliten restaurant og bar i en bakgate ved Tel Avivs populære Karmelmarked og drives av kjøkkensjef Elon Amir. 

Fra 50 Bests nettsted:

«Kjøkkensjef Elon Amirs restaurant befinner seg på et av hjørnene til det største markedet i sentrum av Tel Aviv, og her skiftes menyen ut hver dag etter hva som finnes av råvarer. De inkluderer alltid retter basert på ferske grønnsaker, som stekt aubergine, fylte squash eller knutekål med geitost.»

Adresse: HaShomer St. 4, Tel Aviv

Instagram: @basta_tlv 

Om Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants 

Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants ble lansert i 2022 for å feire regionens gastronomi og gi matelskere verden rundt lokal informasjon og kulinariske anbefalinger. Listen utarbeides av en innflytelsesrik gruppe bestående av 250 fremtredende personer i regionens restaurantbransje, hver utvalgt for sin ekspertise på det gastronomiske miljøet i Midtøsten og Nord-Afrika.

Flere relaterte nyheter, reisetips og artikler finner du HER 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Emmie Bolmstedt/Visit Sweden)

En «swifties» guide til Stockholm

Illustrasjon - Nye Bodø lufthavn - Avinor - 2021

HENT tildelt milliardkontrakt på Nye Bodø lufthavn

(bildekilder: visitnc.com/related.dk)

På stjernejakt i det sørlige USA

(Kilde:/skjermdump: Flightradar24.com)

Avinor: Forsiktig åpning av luftrommet over Sør-Norge

(foto: ©otoerres)

Reiselivsmagasinet på RadioRiksOslo torsdag 25. april 2024