logo-white

Satser på UT.no

Statskog bidrar med 250 000 kroner til utvikling av digital turinspirasjon gjennom UT.no, og understøtter dermed regjeringens satsing i statsbudsjettet.

Møysalen - Fjelltopp - Hinnøya - Nordland - Ut.no - godtur.no
Møysalen er et fjell i Sortland og Lødingen kommune i Nordland. Det har en høyde på 1 262 meter over havet og er det høyeste fjellet på Hinnøya. Fjellet er også det høyeste i Vesterålen, og det nest høyeste fjellet på ei øy i Norge (Foto: Magnus Beyer Brattli)

Turportalene UT.no og Godtur.no har i flere år levd side om side. Den Norske Turistforening, Friluftsrådenes landsforbund og Statskog samler seg nå rundt innhold og utvikling av en felles portal.

To millioner er allerede satt av i årets statsbudsjett. Nå går også Statskog inn med et pengebidrag på 250 000 kroner for å bidra til videreutvikling.

Landbruksminister Olaug Bollestad håper og tror at satsingen får flere opp av stolen og ut i naturen.

– Inspirasjon og planlegging starter gjerne i stolen, og gjerne på mobil. Et løft her handler om inspirasjon som gir folkehelse og gode opplevelser i norsk natur. Det er viktigere enn noen gang. At sentrale aktører som DNT, friluftsrådene og Statskog forener krefter vil inspirere til mer friluftsliv, sier Bollestad.

Friluftsrådenes landsforbund og Statskog har utviklet og drevet turportalen Godtur.no, mens DNT har utviklet UT.no. Hovedfokus nå er å samle og videreutvikle innholdet på UT.no.

– Brukerne vil tjene på at vi bruker kreftene på en best mulig felles tjeneste. Derfor velger Statskog nå å bruke både tid og penger på å utvikle portalen sammen med viktige samarbeidspartnere innen friluftsliv, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Spanias Turistkontor)

Oviedo kåret til Spanish Capital of Gastronomy i 2024

Turistbåter i Istanbul (Bildekilde: Norwegian Air Shuttle)

Norwegian tilbake til Istanbul etter åtte års fravær

SAS - City Jet - CRJ 900 - take of fra Sola

1,8 miljoner passagerare reste med SAS i november

(Foto: Nordic Leisure Travel Group)

Direktefly fra Evenes til Mallorca !

(Fotos af Darina Belonogova/Pexels)

Gi dine gjester god søvn med komfortable sovesofaer