Bon Lio i Oslo, har som eneste restaurant i Norden, mottatt den ærverdige utnevnelsen «Ambassadør av spansk gastronomi utenfor Spania».
Spanias Handelsavdeling, ICEX, lanserte for et par år siden programmet «Restauranter fra Spania». Programmet søker å anerkjenne restauranter verden rundt som forplikter seg til spansk mat utenfor Spania.
Det er ikke hvilke som helst spanske restauranter som utnevnes; kun dem av høy kvalitet, som tar vare på produktet og som tar deg med til en gastronomisk reise til Spania for noen timer. Anerkjennelsen innebærer en rekke fordeler for restauranten: promotering på ICEXs sosiale nettverk, gratis kurs, tilgang til spanske leverandører, produkter osv.
Å oppnå anerkjennelsen er ikke lett. En rekke krav må oppfylles: meny med spanske retter og produkter, bruk av høykvalitetsprodukter; viner fra Spania, ansatte som kan forklare spansk mat osv.
Bon Lio oppfyller alle ovennevte krav. Restauranten, hvis eier Cato Wara har mer enn 20 års erfaring innen spansk kjøkken, ligger i Sofienberggata på Grunerløkka i Oslo. Sammen med kokken Alfredo tilbyr de svært attraktive og kreative spanske retter. Menyen har mange elementer fra spanske byer som skaper assosiasjoner til landet. Restauranten er velkjent og mange personligheter besøker den jevnlig. I tillegg samarbeider de med en rekke merkevarer og ulike arrangementer.
Bon Lio sine nettsider finner du HER
En liste over sertifiserte spanske restauranter finner du HER
Flere nyheter og artikler om Spania finner du HER