logo-white

Opplev julemarkedet i Vilnius!

Julemarked har blitt en viktig del av førjulstiden vår, og i Litauens hovedstad Vilnius kan du oppleve julemarkeder, 3D-show, kombinert med spa og middager. Ta en pause fra julestria og unn deg en førjulshelg i denne nydelige byen!

Mye spennende under julemarkedet (Photo by Vilnius City Photos)

Julemarkeder

Midt i Vilnius finner du Katedralplassen som i desember er en festplass for hele familien. Her finner du mellom 25. og 28. desember en stor 3D-skjerm med eventyrfortellinger, noe som tiltrekker seg familier fra hele verden. Julegranen på Katedralplassen tennes 1. desember og julemarkedet er offisielt åpent til 29.desember.

Les også: Reis til Litauen og opplev julemarkedet i Vilnius!

Rett ved Katedralplassen ligger også gamlebyen som står oppført på Unescos verdensarvliste. Gamlebyen er kjent for sin flotte middelalder-arkitektur og er på mange måter midtpunktet i Vilnius.

Julemarkedet i Vilnius er en av Europas nyeste attraksjoner (Photo by Vilnius City Photos)

Hvert år arrangeres julemarked her og du finner boder som selger lokal bakst, håndlaget keramikk, og annet som unge litauiske designere har skapt.

Du får også kjøpt rav som ofte omtales som Litauens gull.

Kjøpesentre med skøytebaner og bowlinghall

Litauere er sporty mennesker, og kjøpesentrene byr ikke bare på mange butikker, de byr også på ulike aktiviteter som skøytebaner og bowlinghaller. Her er noe for enhver smak, både for dem som liker å handle og for dem som ikke er fullt så begeistret for butikker.

Selfie fra julemarkedet i Vilnius (Photo by Vilnius City Photos)

Store porsjoner og smakfull mat

På restaurantene kan du vente deg store porsjoner og smakfull mat. Spisestedene tilbyr et bredt spekter av tradisjonell litauisk mat, og den antikke og klassiske innredningen tar deg tilbake i tid.

I Litauen har matvanene lenge blitt styrt av naturressursene og det som naturen til enhver tid byr på. Om sommeren spiser litauere flest hjemmedyrkede grønnsaker og skogsbær. Om høsten spiser de hagefrukt og sopp, og om vinteren og våren har de hyller fulle av ulike syltetøy og hjemmepresset juice. Uptown Bazaar som nettopp er åpnet, har et bredt utvalg verdt å utforske.

Les også: Julemarkedet i Vilnius: En av Europas nyeste attraksjoner

Julemarkedet i Vilnius ble i 2009 lansert i et nytt og mere tidsriktig format (Photo by Vilnius City Photos)

Litauen har også lenge vært kjent for sine meieriprodukter, og den hvite litauiske osten er veldig spesiell. Den blir laget av surmelk og noen ganger blir delikatessen tilsatt karve og sesamfrø. Perfekt til vin!

Les også: Vilnius – en av Europas rimeligste og mest spennende hovedsteder

Stolte av ølet sitt

Litauen er kjent for å ha godt øl og det er ikke uten grunn at litauere er svært stolte av ølet sitt. Fra gammelt av ble det brygget på nesten hver eneste gård, og bryggere er spesielt respekterte. Hemmeligheten bak det litauiske ølet er videreført gjennom generasjoner og oppskriftene er fremdeles i bruk.

God stemning under julemarkedet i Vilnius (Photo by Vilnius City Photos)

Andre populære litauiske drikker er mjød, hjemmebrent vodka og krupnikas (en søt likørlignende drikk). 999 er en svært kjent litauisk drink laget av ikke mindre enn 27 ulike urter. For å slukke tørsten drikker litauere gjerne kvass. Kvass er en av nasjonaldrikkene og er laget av tørket brød, gjær, sukker og vann.

Spa uten å tømme lommeboka

Mange nordmenn har årlige venneturer til spa for å bevare både helse og vennskap. I Litauen kan du nyte skjønnhetsbehandlinger, massasje og spafasiliteter uten å tømme lommeboka. Man kan trygt si at plager fra en stressende hverdag fordunster raskt i et spa. Helsebringende mineralvann fra naturlige kilder i Druskininkai og Birstonas byr også på spennende opplevelser.

Les også: Syv ting du burde vite om Litauen!

Julemarkedet i Vilnius er blitt omtalt som et av Europas fineste både i Daily Telegraph og Chicago Tribune (Photo by Vilnius City Photos)

Liker du spa? Ikke gå glipp av ravbehandling under ditt besøk til Vilnius! Rav har lenge vært kjent for sin stimulerende kraft. Den patenterte behandlingen “amber aroma music therapy” er basert på vitenskapelige metoder for terapi med rav. Den utføres i et spesielt utstyrt rom – the Amber Room. Terapien inkluderer ulike pusteøvelser og punktmassasje. Musikken velges spesielt for terapien og rommet fylles av dufter fra blomster, urter og rav.

Fakta til deg som reiser

  • Språk: Litauisk
  • Valuta: Euro
  • Lokal tid: GMT + 2 timer (1 time foran Norge)
  • Flytiden fra Oslo til Vilnius ligger på snaue 2 timer. Litt i underkant av kjøretiden fra Oslo til Lillehammer

Følg Litauen på Facebook HER – Les flere nyheter om europeiske julemarkeder HER, HER og HER

Les mer om Vilnius HER – Les mer om Litauen HER – Les flere saker om Litauen HER 

Julehilsen fra Vilnius (Photo by Vilnius City Photos)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Presidenter i fjell - Mount Rushmore - Sør-Dakota - USA

Skibakker i Sør-Dakota

Boeing 737MAX8 - Ny livery - Icelandair

Icelandair til Detroit

Bø Camping - Telemark - Norge - First Camp

Bø Camping blir First Camps tredje oppkjøp i Norge

Sint Maarten Kulinarisk måned - November 2022 - USN

Kulinarisk måned på karibiske Sint Maarten

Boeing 737-8 - MAX - Flyr Norway - 2022

Tonje Wikstrøm Frislid fratrer – Brede Huser ny toppsjef i Flyr