logo-white

Planlegg årets sykkeltur – fra København til Berlin

Sykling har fått et stort oppsving under pandemien. Flere mennesker setter seg på sykkelsetet enn noen gang før, ofte for kortere turer. Men til sommeren er det kanskje på tide med en større utfordring?

Schloss Güstrow - Güstrow - Mecklenburg-Vorpommern
Schloss Güstrow ligger rundt 50 kilometer syd for Rostock i Mecklenburg – Vorpommern (Foto/opphavsrett: Staatliche Schlösser Gärten und Kunstsammlungen/©Güstrow Information)

To pulserende europeiske metropoler, 70 mil og en kort fergetur over Østersjøen – den internasjonale sykkelveien mellom København og Berlin forbinder de to hovedstadene via en idyllisk rute med vakre steder og vennlige mennesker. Se flott urørt natur, ta et bad på de utallige badestedene, opplev overraskelser og smak på herlig mat og drikke.

Fra København går turen på fine sykkelveier gjennom skoger, langs sjøer og mellom grønne åkrer hele veien til Berlin. I Danmark går ruten til Gedser, der man tar fergen over til Rostock. I regionen Mecklenburgische Seenplatte sykler man gjennom et fantastisk nordtysk landskap helt frem til Berlin!

I regionen Mecklenburg-Vorpommern går ruten hovedsakelig på asfalterte sykkelveier, rolige sideveier eller gårdsveier. Det er fortsatt noen få strekninger med brostein og betong. Den internasjonale sykkelveien er skiltet og merket med logoen for sykkelruten Berlin-København på hele strekningen gjennom Mecklenburg.

Les mer om Mecklenburg-Vorpommern HER

Syklister - Köpenick - Müggelsee - Berlin - Tyskland
Syklister ved Köpenick, Müggelsee like utenfor Berlin (Foto/opphavsrett: Dagmar Schwelle/©visitBerlin)

Ved sjøen Ellbogensee passerer vi grensen mellom Mecklenburg-Vorpommern og Brandenburg. En mosaikk av 320 sjøer med bortgjemte badesteder og idylliske piknikplasser som innbyr til å ta det med ro. Müritz er sjøenes dronning. Den har også gitt navn til den omliggende nasjonalparken, et paradis av duftende furu, lyse oretrær og urgamle bøkeskoger. 800 sommerfuglarter og 260 fuglearter lever bare her. Det er stor sjanse for å møte på fiskeørner, storker og traner. Om våren og høsten hører man snatringen fra 50 000 villgjess. I havnen i Waren (Müritz) gynger småbåter i bølgene fra Tysklands største innsjø. Et perfekt sted å lene seg tilbake i solveggen på en av byens mange kafeer.

I nærheten av Jabel begynner de store skogene i naturparken Nossentiner/Schwinzer Heide. Her kan du sykle i skyggen av duftende furutrær og ta et forfriskende bad i innsjøer som Krakower See og Drewitzer See. Sykkelveien krysser den krystallklare elven Nebel, som bukter seg gjennom en smal dal i nærheten av Serrahn.

Steinkirker, gravhauger og megalittgraver ved Alt Sammit og Bellin innbyr til å reise tilbake i tid. Slottet i Güstrow er en syntese av forskjellige arkitekturstiler fra flere århundrer – fra teglsteinsgotikk til klassisisme. Ikke langt unna ligger byen Bützow med sine smale gater og smug. Her møter syklistene elven Warnow, som følger dem helt til Østersjøen.

Les mer om Brandenburg HER

Rutens egenskaper:

I regionen Mecklenburg-Vorpommern går ruten hovedsakelig på asfalterte sykkelveier, rolige sideveier eller gårdsveier. Det er fortsatt enkelte veier med brostein eller betong.

Den internasjonale sykkelveien er skiltet og merket med logoen for ruten Berlin-København.

Nettsiden bike-berlin-copenhagen.com har kart, tips, ruter og alternative ruter. Her finner du også overnattingsmuligheter og veibeskrivelser (i begge retninger) samt GPS-koordinater. Dessuten får du tips og ideer til aktiviteter og attraksjoner langs ruten.

Overnatting for syklist og sykkel

Mange overnattingsalternativer er sertifisert som Bed+Bike. Disse er spesielt sykkelvennlige og tilbyr tilpassede fasiliteter. Med Bed+Bike får syklister låsbar sykkelgarasje, verktøy til enkle sykkelreparasjoner og en solid frokost som legger grunnlaget for neste dagsetappe.

Les mer om Bed+Bike HER

Sykkelutleie

Hvis du ikke vil ta med sykkelen hjemmefra, kan du leie en sykkel i København. Det er mulig å levere sykkelen tilbake i Berlin, og så reise hjem med andre transportmidler. Du kan også leie en elsykkel. Og selvsagt kan du også velge å ta turen i den andre retningen, fra Berlin og nordover. MTB-tours i Værløse (København) og Fahrradstation i Berlin samarbeider om et opplegg for sykkelutleie.

Les mer om sykkelveien mellom København og Berlin HER og HER

Les flere nyheter, reisetips og artikler om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

NAF - EL-biltest sommeren 2021

Lavere nybilsalg kan gi avgifts-smell for bilistene

WGH overtok SAS Ground Handling sin virksomhet på norske lufthavner tilbake i 2016. Siden den gang har selskapet videreutviklet produkter og løsninger for å møte forventninger og behov i markedet som en selvstendig aktør (Foto: Widerøes Flyveselskap)

WGH mister kontrakt på bakketjenester for SAS

Soloppgang - Torre de la Horadada - Costa Blanca - Spania

Inntjening gjennom partnerprogrammer

(bildekilder: travelsouth.visittheusa.com/related.dk)

Historisk gangsterbar i Arkansas

Dagens elbilister er i mye større grad klare på at deres neste bil blir en elbil uansett. For dagens diesel- og bensinbilister er kjøpspris mye mer avgjørende (Foto: NAF)

Elbilinteressen flater ut