logo-white

Nå sikrer nordmenn seg mot flyplasskaos

Salget av de populære sporingsbrikkene har skutt i været etter varsler om nok en kaossommer på europeiske flyplasser.

POWERs salgssjef Zakirjan Ulatenov forteller om stor etterspørsel etter sporingsbrikker før sommerferien (fotokilde: power.no)

Det er varslet nok en kaossommer på en del europeiske flyplasser, med streik og mannskapsmangel som også kan ramme infrastruktur som bagasjeanlegg. Det merkes også på salget av fjorårets største elektronikktrend – sporingsbrikker.

– Airtag-bølgen kom litt overraskende på oss i fjor. Sporingsbrikken ble revet ut av hyllene landet over, og vi slet med å skaffe nok, forteller Zakirjan Ulatenov, produktsjef for teleprodukter i POWER Norge.

De siste ukene har salget skutt fart igjen, men en økning på 60 prosent mot årets første måneder, og nesten 90 prosent målt mot fjoråret.

– Dette er jo et typisk produkt kundene kommer på at kan være lurt å ha rett før de reiser på ferie, og det har gitt seg utslag i et tydelig salgshopp i juni. I år er heldigvis tilgjengeligheten bedre, forteller han.

Gjør letejobben enklere

Norske kunder fikk for alvor øynene opp for den populære sporingsbrikken under flyplasskaoset i fjor. Brikken lar deg spore gjenstandene dine fra telefonen om de forsvinner, og mange pakket en ned i kofferten før avreise.

– Sporingsbrikken kan gjøre detektivjobben ganske mye enklere om kofferten din har havnet på feil flyplass nedover i Europa, så det er en smart investering og gardering når man skal ut og reise, forklarer produktsjefen.

For dem som allerede har investert i produktet, har Ulatenov følgende tips:

– Husk å lade opp produktet og laste ned eventuelle nye softwareoppdateringer slik at du vet at det fungerer i god tid før avreise.

Kan redde ferieidyllen

Ulatenov forteller at sporingsbrikken benyttes til alt fra kjæledyr, nøkler, lommebøker, bagasje, vesker og elsparkesykler, og at det finnes ulike festeordninger man kan kjøpe ved siden av.

– Disse brikkene kan festes på det meste, og et smart reisetips er å feste en sporingsbrikke i en nøkkelring på barnas favorittbamse på reisen. Den er jo ofte uerstattelig og det kan bli full krise om den forsvinner på ferie, så her kan man potensielt redde ferieidyllen, mener han.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(billede: seafoodfestival.dk)

Danmarks nye restaurantfestival: Seafood Festival er en hyldest til fisk og skaldyr

Vulkanflyvning over Island  (Foto: Icelandair)

Kuldereiser har kommet for å bli – Norge og Island på topp

Prince Gallery Tokyo Kioicho i Tokyo (Fotokilde: JNTO)

Stjerneregn fra Forbes Travel Guide i Japan

TUI har gått inn som hovedsponsor for maratonen på Mallorca fra og med 2024 og inntil 2026. Synes du 42 km blir litt for langt, kan du velge å løpe halvmaraton eller 9 km i stedet (Foto: TUI)

Løp maraton på et av sommerens mest populære reisemål

(Foto: Alabama Travel)

Vintog til Alabamas Toscana