logo-white

Musikkbyen Hamburg

Hamburg byr i september på den årlige Reeperbahnfestivalen med hundrevis av konserter i løpet av noen hektiske dager, og sannelig tar ikke folket ved Elbe oktoberfesten på forskudd også. I Hamburg svinges seidelen allerede fra midten av neste måned.

Gjennom hele året avløser den ene festivalen den andre i denne festglade byen, og høsten er intet unntak. Fra 18.—21. september går den årlige Reeperbahnfestivalen av stabelen. I løpet av fire hektiske dagene blir det blant annet 360 konserter med alt fra heavy metal og punk til indie, hip-hop, jazz og soul.

Konsertarenaene spenner fra musikklubber og kirker til byens stolthet; konserthallen Elbphilharmonie. Last ned den offisielle festival-app’en og få full oversikt. I tillegg til musikk byr festivalen på opplesninger av kjente forfattere, kunstutstillinger og filmfremvisning.

Nettsidene til Reeperbahnfestivalen og Elbphilharmonie finner du HER og HER

Reeperbahn i bydelen St. Pauli fremstår i dag langt bedre enn sitt rykte. Joda, det reklameres fremdeles for peep show og andre utagerende aktiviteter fra neonskilt i alle regnbuens farger, men det er altså her du finner de tradisjonsrike ølhallene (biergarten) og de fleste av byens musikklubber og classy nattklubber.

Les mer om St. Pauli HER

Det var for øvrig i St. Pauli at fire unge karer fra Liverpool fikk sitt gjennombrudd i 1960—61. Det skjedde på Indra Club etter at Gerry & The Pacemakers hadde takket nei til jobben som back-up-band for bandet som opprinnelig spilte der.

Nettsiden til Indra Club finner du HER

Beatles-Platz på Reeperbahn kan du oppleve byens hommage til popikonene, inkludert Stuart Sutcliff (1940—1962) som var bassist i bandet i deler av Hamburg-tiden.

Les mer om Beatles Platz HER

Fra siste halvdel av september blir det fart på tappekranene i ølhagene rundt i Hamburg, og ikke før er den siste bratwürsten fortært, så byttes pilsner mot glüwein når nedtellingen til de mange julemarkedene starter.

Her kan du gå for tradisjonell førjulsstemning på Jungfernstieg og Blankenese, eller velge mer utradisjonelt og besøke Winter Pride Xmas Market eller Dog Christmas Market. Og det hotteste av dem alle er nok en gang Santa Pauli, St. Paulis eget fargerike og høyrøstede julemarked.

Les mer om Jungfernstieg, Blankenese, Winter Pride Xmas Market, Dog Christmas Market og Santa Pauli HER, HER, HER, HER og HER

Få også med deg en båttur på Elben. Spesielt på kveldstid er det flott å se havnen og gamlebyen fra vannet. Tysklands nest største by har noe for de fleste.

Les mer om Hamburg HER

Hvordan komme seg til Hamburg ? Du kan ta fly, kjøre bil, ta tog, sykle eller for den slag skyld gjerne spasere til til Hansastadt Hamburg, som ligger rundt 17 mil syd for grensen til Danmark.

Norske Widerøe tilbyr direkte fly fra Bergen til Hamburg. Les mer HER

Les flere saker om Ferielandet Tyskland HER og HER, samt om Reiselandet Tyskland HER og HER

Les også: Fra pub til pub i Aberdeen

kilde: wf.no

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen

Røst lufthavn (Foto: Øystein Løwer/Avinor)

Daniel Østensen ny lufthavnsjef for Røst og Værøy