logo-white

Miljøvennlige pakkereiser blir mer tilgjengelige i Spania

Med klimaendringene verden nå står ovenfor, ser kortdistanseflyvninger stadig mer uattraktive ut for mange reisende. Fenomenet flyskam som startet i Skandinavia inspirerer allerede mange reisende til å redusere avhengigheten av flyselskaper.

Spania er det landet i verden etter Kina med flest linjer for høyhastighetstog. De spanske togene kjører i hastigheter opp til 310 km/t, noe som gjør det naturlig å velge dette alternativet når man ønsker å bevege seg effektivt mellom to spanske byer (Fotokilder: PotJet/RENFE)

Det spanske jernbaneselskapet Renfe og reisebyrået Jumbo Tours har tatt dette i betraktning når de nylig har signert en avtale for å fremme bruken av AVE Høyhastighetstog blant internasjonale turister under deres besøk i Spania. De to selskapene anslår et marked på rundt 20 millioner utenlandske reisende som hvert år kan ankomme spanske turistbyer med nettopp høyhastighetstog.

I den forbindelse samarbeider de nå for å utarbeide og markedsføre togpakker som inkluderer stopp og eventuelt overnatting til steder av kulturell interesse i Spania. Renfe og Jumbo Tours jobber i disse dager med et pilotprosjek som snart skal legges ut for salg.

Studiene utført av de to selskapene anslår at det er en svært viktig nisje av turister som sannsynligvis vil dra nytte av denne formen for “kulturell utflukt”. Dette grunner de i at 78 % av de utenlandske turistene som ankommer Spania, oppholder seg der i minst fire dager, og 30 % i minst én uke.

Les også: Spania satser bærekraftig (februar 2022) – Orihuela – Madrid på vel to timer (februar 2021) – Togreisen Alicante – Barcelona blir 40 minutter kortere (januar 2020) – Nu kan du rejse endnu længere med de spanske højhastighedstog AVE (oktober 2015)

Flere relaterte nyheter og artikler finner du HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Vidsynexpressen i Hafjell (Foto: Martin Vinje / Alpinco)

Vidsynexpressen i Hafjell offisielt åpnet

(foto: celebrity cruises/related.dk)

Celebrity Xcel kommer i 2025

Spåtind Fjellhotell gjenåpnes til hundeløpet MUSH Synnfjell 2024 (Fotokilder: Spåtind Fjellhotel/CIC Hospitality)

Spåtind Fjellhotell åpner til MUSH 5. januar

Widerøes Q400NG på Stavanger lufthavn Sola (arkivfoto: ©otoerres)

LO: Norsk luftfart trenger norske eiere

(Foto: Montana Office of Tourism)

Med tog gjennom amerikanske fjellstater