logo-white

Kunstnatt på Mallorca

Kunstinteresserte som er i Palma de Mallorca 23. september, kan se frem til en aften fylt med kunst og kultur under arrangementet La Nit De l’Art.

fundacio joan miro - kunstmuseum - Palma - Mallorca - Spania
Fra Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Lørdag den 23. september forvandles sentrum av Palma til en stor utendørsutstilling under arrangementet La Nit De l’Art. Nit de l’Art – som betyr «kunstnatten» på katalansk – fyller byen med utsmykninger og kunstverk på bygninger og balkonger, i butikkvinduer, barer og kafeer og samler kunstnere og utstillere fra hele verden til en heidundrende kunstfest, i år for 27. gang. Festen begynner kl. 18, og til sammen 14 gallerier og mer enn 100 kunstnere fra hele verden deltar.

Siden 1996 har gallerier og museer årlig feiret og satt fokus på kunst på Mallorca med Nit de l’Art, og arrangementet beskrives som en av årets viktigste markeringer for gallerier, museer og kunst på øya. Nit de l’Art arrangeres av kunstorganisasjonene Art Palma Contemporani og AIGA, og arrangementet markerer begynnelsen på en ny kunstsesong på Mallorca hvert år.

Can Casasaya (Fotokilder: fundaciomallorcaturisme.net/related.dk)

Deltakergalleriene inkluderer også i år blant annet ABA Art Lab, Baró, CCA Andratx, Fran Reus, Kewenig Palma, L21 Gallery, Galería Maior, Galería Pelaires, Pep Llabrés Art Contemporani og Galería Xavier Fiol. I tillegg er det to nykommere, La BIBI og Galería Fermay.

Uken før La Nit De l’Art kan besøkende også oppleve et vell av kunstaktiviteter som leder opp til La Nit de l’Art. Også da er gatene i Palma fulle av kunst, men akkurat hva man kan vente seg, er en overraskelse. Programmet er nemlig hemmelig inntil bare noen få dager før det braker løs.

Skapt av spanske kunstildsjeler

Tradisjonen med å feire kunst på Mallorca ble startet av gallerieierne Pep Pinya og Xavier Fiol. De var medlemmer av Den uavhengige foreningen av kunstgallerier på Balearene og fikk ideen om å samle alle galleriene ved midnatt og holde dem åpne for publikum. Slik oppsto den første La Nit De l’Art. Siden har arrangementet blitt et møtested for internasjonale og lokale kunstnere som vil sette kunst og kultur på øya i fokus.

Les mer om Mallorca HER og om Palma HER – Flere artikler om Mallorca finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

Color Hybrid under innseilingen til Larvik (bildekilde: color line)

Strømstadferjas avganger flyttes fra Sandefjord til Larvik

(Fotokilde: Norwegian Air Shuttle)

Topp ti reisemål fra Norge – 270 000 Norwegian-passasjerer til Spania

Havila Castor - Hjørundfjorden - Sunnmøre - Møre og Romsdal

Havila utvider sesongen i Geirangerfjorden

Sotaventolagunen på Fuerteventura, Kanariøyene (Foto: Spanias Turistkontor)

Spania har flest miljømerkede strender

(Foto: Mikko Ryhänen / Finnair)

Finnair åpner ny og oppgradert lounge på Helsingfors – Vanda