logo-white

Gyldne dråper på Refsnes Gods

Et knippe heldige gjester på Refsnes Gods fikk oppleve smaksopplevelsen av sitt liv da stjerne-sommelier Heidi Iren Hansen Vestvik på selveste Kvinnedagen åpnet en 202 år gammel flaske Madeira.

Vinkjelleren i Refsnes Gods er enestående i Norge med opprinnelige mursteinsvegger og takhvelving fra 1767 (Foto: RAISFOTO/Classic Norway)

I 1822 landet det engelske skipet Orion i Yerba Buena, i dag kjent som San Francisco. Missouri ble USAs 24. delstat, George IV ble kronet som konge i Storbritannia, og Pedro 1 ble keiser i Brasil. På Madeira ble en flaske tappet med gylne dråper fra Madeira-produsenten Blandy, og årstallet “1822” ble påmalt.

202 år senere hadde den samme flasken funnet veien til Jeløya utenfor Moss, trygt oppbevart i Refsnes Gods’ rikholdige vinkjeller. Men reisen sluttet her da stjerne-sommelier Heidi Iren Hansen Vestvik fra Kulinarisk Institutt kuttet toppen av flasken – slik man kapper hodet av vinoldinger når man vet hva man driver med, for å ikke skade det dyrebare innholdet.

– I motsetning til annen vin trives Madeira godt med både sollys og oksygen, fortalte Hansen Vestvik.

– Derfor er det all grunn til å anta at innholdet i flasken holder høy kvalitet selv etter alle disse årene.

Et lite knippe inviterte gjester var til stede under åpningen av en vinsmaking av de helt sjeldne her til lands og kunne konstatere at vinkjenneren hadde rett: Den 202 år gamle Madeiraen fra huset Blandy’s smakte ganske enkelt fantastisk!

Til sammenligning ble det samtidig servert Madeira fra 2006 og 1888, og det var ingen tvil om at også her var det de gamle som var eldst – og best.

Madeira-flasken fra 1822 har trolig vært korket om en eller annen gang i løpet av sitt 202 år gamle liv, men denne karen har uansett vært i lang og tro tjeneste (Fotokilde: Classic Norway Hotels)

Refsnes Gods er en del av Classic Norway Hotels, og hotellkjedens administrerende direktør Stephen Meinich-Bache var blant gjestene som fikk smake på den 202 år gamle Madeiraen.

– Vi har stort fokus på mat og drikke ved våre 28 hoteller, og vi er stolte av å kunne gi våre gjester opplevelser som denne, sier en fornøyd Meinich-Bache

Flere nyheter og artikler om Refsnes Gods finner du HER

Flere nyheter og artikler om Classic Norway Hotels finner du HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

1,9 millioner nordmenn skal til utlandet i sommer (Fotokilde. Fremtind)

Dyrtid: Forsikringen dekker ikke kalde reiseføtter

(AI-generert illustrasjon)

Hvordan luftfotografering revolusjonerer kunst og design

(kilde: travelmarket.dk)

Prisfald på flybilletter til oversøiske rejsemål

(Fotokilde: BWH Hotels)

Velkommen til mathotellet i Steinkjer

(Foto: Eva Darron på Unsplash)

Slik finansierer du reisene dine ved å spille nettpoker