På restauranten Le Cinquieme Jour— «Den femte dag», i sveitsiske Genéve kan du pleie smaksløkene med ekstra god og grønn samvittighet. Her tilberedes maten utelukkende med årstidens råvarer fra lokalområdet. Ingen av ingrediensene er dyrket mer enn 100 km fra restauranten (med unntak av kaffen), mens alt av vin er dyrket og fremstilt maksimalt 200 km unna — i Genéve, ellers i Sveits, Frankrike og Italia.
Restaurant Le Cinquieme Jour serverer kun én treretters meny til frokost og én seksretters meny til middag. Og siden alle gjestene må bestille bord på forhånd, kan kokken hver dag handle inn den nøyaktige mengden råvarer — og dermed slippe å måtte kaste mat. Av samme grunn skal alle gjestene ved bestilling si ifra om de ønsker vegetarisk mat eller har allergier.
Foruten de miljøvennlige tiltakene inviterer restauranten hver lørdag også 12 sosialt utsatte til lunsj — i samarbeid med en rekke lokale organisasjoner og foreninger.
Alle andre kan bestille bord tirsdag—fredag. Restauranten åpnet i september 2018.