logo-white

Gourmet med god samvittighet i Genéve

På restauranten Le Cinquieme Jour— «Den femte dag», i sveitsiske Genéve kan du pleie smaksløkene med ekstra god og grønn samvittighet. Her tilberedes maten utelukkende med årstidens råvarer fra lokalområdet. Ingen av ingrediensene er dyrket mer enn 100 km fra restauranten (med unntak av kaffen), mens alt av vin er dyrket og fremstilt maksimalt 200 km unna — i Genéve, ellers i Sveits, Frankrike og Italia.

Restaurant Le Cinquieme Jour har plass til 12 gjester, som alle sitter ved baren rundt kjøkkenet – med utsikt til kokken (bildekilde: lecinquiemejour.com/related.dk)

Restaurant Le Cinquieme Jour serverer kun én treretters meny til frokost og én seksretters meny til middag. Og siden alle gjestene må bestille bord på forhånd, kan kokken hver dag handle inn den nøyaktige mengden råvarer — og dermed slippe å måtte kaste mat. Av samme grunn skal alle gjestene ved bestilling si ifra om de ønsker vegetarisk mat eller har allergier.

Foruten de miljøvennlige tiltakene inviterer restauranten hver lørdag også 12 sosialt utsatte til lunsj — i samarbeid med en rekke lokale organisasjoner og foreninger.

Alle andre kan bestille bord tirsdag—fredag. Restauranten åpnet i september 2018.

Flere saker om Genéve finner du HER og om Sveits HER og HER

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kategorier

Stikkord

Relaterte Innlegg

Kommentarer

Ent innlegg

(foto: ©otoerres)

Vårens røde dager – slik får du maks ut av fridagene

(Foto: Qatar Airways)

Hamad International Airport kåret til “Verdens Beste Flyplass” under Skytrax World Airport Awards 2024

(Bilde/illustrasjon: apollo reiser)

Apollo lanserer nye reiser til «Destinasjon Ukjent»

Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport har 52 moderne og fleksible møterom (Foto: Radisson Hotel Group)

Erfaren hotelldirektør vender tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen